“Solari” će odigrati pet pripremnih utakmica, prvu 25. augusta s Osijekom

0
289

Rukometaši tuzlanske Sloboda Solane odigrat će do početka prvenstva u Prvoj federalnoj ligi najmanje pet pripremnih utakmica, saznaje naš portal.

Tuzlaci su pripreme počeli 6. augusta, a prvu utakmicu odigrat će 25. augusta s Osijekom.
Četiri dana poslije protivnik će im biti ekipa Vogošće.

– Prvog septembra dogovorili smo utakmicu s Bosnom iz Visokog, a 4. septembra s brčanskom Lokomotivom. Naposljetku, 8. septembra odigrat ćemo u Visokom uzvratni susret s Bosnom – izjavio je za TuzlaL!VE.ba trener „solara“, Mirza Bulić.

U periodu između 19. i 22. augusta, Tuzlaci su planirali odigravanje još jedne kontrolne utakmice, ali još nisu pronašli protivnika.

Inače, pripreme ekipe za sada se odvijaju bez poteškoća, najčešće na stadionu Tušanj i na izletištu Slana Banja u Tuzli.

Ulazak u dvoranu Mejdan planiran je iduće sedmice kada će početi intenzivniji rad s loptom, naglasio je Bulić.

– Za sada sam zadovoljan angažovanjem igrača, mada moram reći da mladi, domaći igrači, nisu najspremniji došli na početak priprema, što znači da se nisu  individualno pripremali. Predstoji im velika borba da izbore svoje mjesto u ekipi. Moram reći da nam je uprava osigurala odlične uvjete za rad tokom priprema, kakve ne pamtim – kaže trener “solara”.

Ekipi se priključio i iskusni Benjamin Hrsutić, a kasnije će i Muamer Sejdinović, koji je registrovan za narednu sezonu, zaključio j Bulić dodavši da u rosteru ima 30 igrača i da će konkurencija za mjesto u ekipi biti zaista velika. (mp- Foto: Miroslav Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here