Šok za organizatore: Mladost otkazala nastup na turniru u Mramoru, četvrti učesnik Kiseljak

0
377

Nogometaši Mladosti iz Doboj Kaknja otkazali su nastup na 9. memorijalnom turniru „26. august“, koji danas počinje u Mramoru, saznaje Fena.

Organizatori turnira razočarani su postupkom čelnika Mladosti, jer je turnir medijski i na drugi način najavljen.

– Vjerujte da nisam znao da je Mladost otkazala nastup na turniru dok me vi niste pitali. Prema nekim informacijama, razlog nedolaska su navodne povrede dvojice igrača, te što je trener Mulalić igračima dao slobodne dane za Bajram – izjavio je za Fenu sekretar Mramora, Elvir Bajrić.

Mramor je svojevremeno dobila saglasnost za nastup na turniru ekipa Sarajeva, Mladosti i Slobode.

Ekipa Sarajeva otkazala je sudjelovanje sedam dana prije početka turnira zbog problema u klubu i promjene trenera, a Mladost je neposredno uoči početka turnira odustala zbog praznika iako se znalo odavno da turnir počinje na drugi dan Bajrama.

Nije korektno od premijerligaša, jer se otkaz može tumačiti i kao omalovažavanje memorijala koji se igra u znak sjećanja na 180 rudara poginulih 1990. godine u Rudniku “Dobrnja”.

– Žao nam je zbog otkaza ekipe koju često ugostimo u Mramoru i ustupimo im teren za treninge kada igraju u Tuzli i okolini. Sada smo bili prisiljeni hitno pronaći zamjenu, pa će četvrti učesnik turnira biti NK Kiseljak, član kantonalne lige TK – rekao je Bajrić.

Prema novom rasporedu turnira, Mramor i Sloboda igrat će od 15,30, a Kiseljak i Sloga (Tojšići) od 17,45 sati. (f, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here