Sojeničko naselje: Atrakcija ili ruglo?

6
969

Uskoro će se navršiti 11 godina od izgradnje Sojeničkog naselja kao središta tzv. Arheološkog parka, dijela JKP “Pannonica”.

Kako sada izgleda i kakva je atrakcija u “gradu turizma”, čini se da je tadašnjih 250.000 maraka iz gradskog budžeta, bačena para.

Sojeničko naselje je više ruglo, nego turistička znamenitost: ofucano, vjetar i kiša dobrano su uništili krov, potrebne su velike vještine da bi se ulovio rijetki posjetilac.

Ako su zaista “neolićani” živjeli u ovakvim nastambama, svakako ni oni ne bi dozvolili da im kroz “poderen” krov prolazi sunce i pada kiša. Popravili bi “kućerke”, a ne bi dopustili da stoje u ovakvom derutnom stanju. Na primjer.

No, očito se da niko ne smije naglas reći da je “car go” i da se u ovom gradu niš’ta ne može uraditi bez klimoglava Poslovođe. A on trenutno ima važnija posla: uništiti kantone, ma šta o tome mislio Bego Gutić, s kojim u prigodama razmjenjuje poklone i presijeca kojekave vrpce.

Obzirom da naš vrli “pisac s ombicijama da se nekada bavi i pravom” zna tuzlanski turizam uspoređivati s malezijskim, čudno je da dopušta da mu u “centru turizma” stoji ruglo zvano Sojeničko naselje.

U koje, istini za volju, rijetko ko zalazi. Da ga nema, kakav bi ovdje kafić mogao niknuti!  (sa, tl)

6 Komentari

 1. Kakva atrakcija pa to samo budala kakav je imamovic moze napravitl.a mozda je i tu uzeo jedan stan on voli tudje.pa u to sranje niko ni ne gleda a kamoli da ga obidje.

 2. Ima Panonica i direktora-menadjment.Za ovakvu bruku u sred sezone u normalnom svijetu OSTAVKA je najmanje što se može uraditi.O racionalno i vizionarski utrošenim budjetskim sredstvima,poslije ovakvih vidjenja,nema se šta reci sem drsko,bezobrazno i ………

  • Još se nije rodio, taj ne postoji u gradskim institucijama, koji posjeduje toliki moralni habitus da bi posegnuo na neku drastičnu odluku, koja se tiče njegovog položaja i lične odgovornosti proizvedene tokom rada u istim.
   Nego, drži se funkcije, budi pripadnik ili simpatizer vladajuće strukture, i koristi pogodnosti i blagodeti koje ti je omogućio birački puk, koji je, izgleda, zadovoljan stanjem u Gradu.
   Jel’, nedo Bog, da nam dođe neko drugi na vlast. Propali bi k’o Grčka, raspalo bi se sve kao mjehur od sapunice!?

 3. Kad se naselje gradilo ljudi su međusobno po gradu govorili da se ti nekoliko “sojenica” pletara, šeperuša može napraviti za kojih 30-tak tisuća a da je ostalo otišlo u predizborne pripreme SDP! Da li je tako ko zna? Ali sada je sve što se vidi ruglo koje treba što prije sanirati. Možda je i prilika da se namiri nešto love za novi početak SDP- Pred izborima smo svakako!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here