Snima se dokumentarni film o Mladenu Nediću trostrukom BiH Ironmanu

0
278

Ekipa Magic Factory proteklih pet dana boravila je u mjestu Lensahen, u Njemačkoj, gdje je održano Internacionalno prvenstvo u triatlonu. Razlog je snimanje dokumentarnog filma radnog naslova “Snagom volje” o Mladenu Nediću prvom Bosanacu i Hercegovacu koji je prije četiri godine istrčao dvostruki ultra triatlon, no ovaj put nadmašio je i sam sebe i prešao 677,4 km.

Mladen Nedić u Lensahenu u konkurenciji od 44 učesnika zauzeo je 23. mjesto preplivavši 11.4 km bazena, odvozivši 540 km bicikla i istrčavši 126,6 km za 50:36:33 sati. Mladen je ovim uspjehom postao prvi Tuzlak, Bosanac i Hercegovac koji je uspio završiti trostruki Ironman.

– Lensahen Triple Ultra Triatlon smatra se najtežim triatlonom u Evropi, ovogodišnji možda i najzahtjevniji zbog očigledne promjene klime na Zemlji. U Lensahenu su temperature tokom vožnje bicikla i trčanja dostizale 31 stepen Celzijusa, te se poslijepodne vrijeme naglo mijenjalo u olujnu kišu. Ekstremni uslovi za ekstremno spremne ljude – rekao je reditelj i producent filma Boris Balta.

Dokumentarni film o BiH Ironmanu trebao bi biti završen u aprilu 2019. godine, saopćeno je sa Tuzla Film Festivala. (f, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here