Smijenjen hrvatski veleposlanik Ivan Del Vechio

1
238

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Hrvatske odlučilo je, nakon što je Ivan Del Vechio prisustvovao jednom od događaja u okviru obilježavanja neustavnog dana Republike Srpske, da ga povuče s pozicije veleposlanika Hrvatske u BiH.

Del Vechio se, uz Dragana Čovića, našao pod kritikama zbog susreta s Miloradom Dodikom u Banjoj Luci na neustavni Dan Republike Srpske. Na toj proslavi posmrtno je odlikovan Slavko Lisica koji je u Hrvatskoj osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina. Del Vechio je još jučer kazao da na toj proslavi nije bio.

“Nisam bio na svečanom postrojavanju ni na dodjeli odličja. Ne pada mi na pamet da idem na to. Bio sam na sastanku s predsjedavajućim Dodikom. Nespretno je izabran datum za sastanak koji smo ranije dogovarali”, rekao je Del Vechio za N1 danas.

Ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić rekla je da je hrvatski veleposlanik u BiH odlazeći u Banju Luku donio pogrešnu odluku i imao krivu procjenu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

No čini se kako smjenu nije mogao izbjeći.(ip,tl)

1 komentar

  1. Interesantno kako niko i nigdje ne spominje onog matorog minđušara Bevandu, haman nije ni on nazočio proslavi nego obilazio kladionice, dok mu je šef zanosio jaranu DoDiku…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here