Slobodu tokom zimske pauze napustilo 14, a došlo devet nogometaša

0
185

Jesenji dio prvenstva FK “Sloboda” završila je porazom u Gabeli od GOŠK te su crveno-crni na pauzu otišli sa 16 osvojenih bodova iz 18 odigranih utakmica što je bilo dovoljno tek za 10. mjesto BHT Premijer lige BiH.

Tokom zimske pauze, Rudarsku 2 je, kako je to i najavljeno, napustio veliki broj fudbalera koji su u prvom dijelu sezone često dobijali priliku za igru. Slobodu je u protekom periodu napustio: Ismar Tandir, Adnan Zukić, Sadžid Fazilić, Miloš Kalezić, Almedin Zilkić, Ismar Hairlahović, Amer Ordagić, Zvezdan Đorđilović, Adnan Jahić, Filip Erić, Milan Ćulum, Sulejman Krpić, Adnan Mujkić (posudba) i Edin Salkić (posudba).

Pripreme za proljetni dio sezone 2017./2018. Sloboda je počela u januaru, a od tada se Sloboda pojačala sa devet fudbalera (Marković, Ivetić, Mijić, Bekić, Rustemović, Terzić, Hrvanović, Musić, Weitzer) te su prvom timu priključeni fudbaleri iz Omladinskog pogona (Omerović, Hodžić D., Maksimović, Hodžić A., Omić, i Kurtalić).

Došlo je i do promjene na čelu stručnog štaba, pa je Vladu Jagodića naslijedio Slavko Petrović.

Sloboda prvenstvo nastavlja u subotu, 17. februara utakmicom protiv FK Mladost Doboj Kakanj u okviru 19. kola BHT Premijer lige BiH, a šef stručnog štaba FK “Sloboda” Tuzla raspolaže sa 24 igrača i tri golmana. Čak 12 igrača je poniklo u Slobodi, a 11 igrača pripada kategoriji U-21 dok sedam fudbalera prvog tima ima pravo nastupa za juniorski sastav Slobode. (fksloboda.ba)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here