Slobodina licenca upitna: Izmirenje dugova putem NS BiH traže četvorica (Foto)bivših igrača

0
443

Odlukom prvostepene komisije NSBiH tuzlanska Sloboda nije dobila licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH za narednu sezonu.

“Iznenadio nas postupak Ordagića”: Senad Mujkanovic, predsjednik UO Slobode Tuzla (Snimio: Miroslav Petrovic)

Predsjednik Slobode Senad Mujkanović izjavio je da u ponedjeljak imaju dogovoren sastanak u NS BiH na kojem će pokušati uvjeriti nadležne za licenciranje da su po srijedi ponovo administrativne zavrzlame vezane za nedokazana dugovanja bivšim igračima.

Amer Ordagić traži od Slobode oko 38.000 KM (Foto: Miro Petrović)

Nada se da će u drugostepenom postupku sve biti riješeno i da će ekipa s Tušnja dobiti “papire” za takmičenje u narednoj sezoni.

– Četiri igrača su uputili NS BiH zahtjev za interveniranje kako bi naplatili navodna dugovanja. Iznenađeni smo da na ovaj način dug želi naplatiti bivši kapiten Amer Ordagić koji je kod nas bio privilegiran igrač s najvećim mjesečnim primanjima. Prema njemu smo bili veoma korektni prilikom odlaska iz kluba u inozemstvo, a sada traži isplatu duga i za period kada nije igrao – kaže Mujkanović za naš portal.

Preko NS BiH izmirenje dugova traže i Aleksandar Subić, zatim, Nermin Zoletić i Adin Džafić koji već četiri godine podnosi zahtjev za izmirenje oko 12.500 maraka, dok u Slobodi ne smatraju taj dug opravdanim.

Aleksandar Subić traži oko 70.000 KM dok u Slobodi tvrde da je dug manji od 30.000 maraka

Prema nezvaničnim informacijama, ukupna potraživanja bivših igrača su oko 150.000 maraka od kojih samo Subić traži 70.000, dok na Tušnju tvrde da je taj iznos daleko manji. Ordagić, navodno, potražuje oko 38.000 maraka.

Advokati nekadašnjeg igrača Nermina Zoletića iz Banovića, prema kojem je navodno izmirena glavnica duga, na ime zateznih kamata traže oko 33.000 maraka.

nermin Zoletić već šest godina nije u Slobodi, ali se dug i dalje povlači po sudovima (Foto: Miro Petrović)

U Slobodi su na neke ranije novčane zahtjeve pojedinih nogometaša uzvratili tužbom sudu, ali do sada nije održano ni prvo ročište, tako da se još ne može govoriti o tome da li su ove tužbe opravdane.

Među utuženima nema nijednog od spomenute četvorice nogometaša, a Mujkanović kaže da će novih tužbi svakako biti. (mp, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here