Slobode lišen i Dragan Radumilo, nekadašnji direktor Bobar banke

0
255

U okviru aktivnosti u akciji kodnog naziva “Lavina”, policijski djelatnici SIPA-e pronašli su i lišili slobode i Dragana Radumila, direktora Bobar banke od osnivanja pa do 2010. godine.

– Nakon što je Sud BiH za svih 10 osumnjičenih odredio kućni pritvor, Tužiteljstvo BiH nije zadovoljno tom odlukom, koja će zasigurno usporiti i otežati istragu te će to tužiteljstvo uputiti žalbu i tražiti da osumnjičeni budu u pritvoru – saopćeno je iz tog tužiteljstva.

– U tom predmetu korupcije i zloupotreba položaja, koji je po iznosu nezakonito ostvarene imovinske koristi od najmanje 115 miliona KM i nanesene štete od najmanje 123 miliona KM, koja je nanesena građanima i institucijama BiH, entiteta i Brčko Distrikta BiH, zasigurno najveći predmet u BiH i jedan od najvećih na prostorima bivše Jugoslavije , smatramo da osumnjičeni moraju biti u pritvoru – navodi se u saopćenju Tužiteljstva BiH.

Tim Tužiteljstva BiH na ovom predmetu intenzivno radi duže od godinu dana.

– Tužiteljstvo BiH nastavlja istragu u pravcu skorog podizanja optužnice i zahvaljujemo se javnosti i građanima na podršci u borbi protiv višemilionskog kriminala, korupcije i zloupotrebe položaja, kojima se mora stati u kraj na europskom putu naše zemlje, kao i osigurati građanima i institucijama sigurnost bankarskih uloga i financijsko poslovanje – ističe se u saopćenju iz Tužiteljstva BiH.(f,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here