Sloboda: Vukliš na golu “potiskuje” Čokorila?

0
515

Stoper Aleksandar Ignjatović dobio je sve potrebne saglasnosti i imat će pravo nastupa za Slobodu protiv Sarajeva, rečeno je portalu Tuzlalive.ba u administraciji kluba iz Rudarske 2.

Goran Vukliš, golman tuzlanske Slobode (Snimio: MIroslav Petrović)

Debi očekuje i napadač Seid Zukić koji je među prinove Slobode došao posljednji, a prethodno je nastupa za francuski Tours, dok je u karijeri igrao za Turbinu, Čapljinu, Orašje, Travnik i Vitez.

Međutim, još nije poznato da li će ih novi trener Zlatan Nalić uvrstiti u startnu postavu za nedjeljnu utakmicu, s obzirom na to da do susreta predstoje još dva treninga, nakon čega će odrediti prvih 11.

O tome će više biti govora na današnjoj konferenciji za novinare koja je zakazana u 17 sati.

U odnosu na sastav iz Ugljevika, promjena bi se mogla dogoditi na poziciji čuvara mreže. Goran Vukliš vjerovno će „potisnuti“ svog imenjaka Čokorila.

Nijedan se nije proslavio u prve dvije utakmice. Vukliš je primio onaj neobični gol Filipovića protiv Zrinjskog koji je odlučio pobjednika, dok je Čokorilo slabo intervenisao protiv Zvijezde 09, kada je domaćine u vodstvo doveo Anel Husić.

Poslije duela sa Mostarcima Vukliš se povrijedio, ali je posljednja dva dana normalno trenirao. Prema izvorima Fene, ako se ne desi nešto nepredviđeno, Banjalučanin bi u nedjelju trebao dobiti prednost nad Čokorilom. (tl – Foto: Miroslav Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here