Sloboda u Zenici “istopila” Čelik, domaćinu nije pomogla ni premija!

0
374

U okviru 22. kola Prve rukometne lige Federacije BiH – grupa Sjever, u Zenici je tuzlanska Sloboda pobijedila ekipu Čelika rezultatom 33:26 (17:15).

Iako je domaćim igračima obećana premija za pobjedu, nije postojao ni promil nade da bi je mogli zaraditi, odnosno, da bi gosti mogli biti poraženi, a čelo tabele ponovo preuzela Krivaja.

Iako su Zeničani u prvom poluvremenu pružili snažan otpor, u nastavku su igrači trenera Mirze Bulića pokazali “kako Musa dere jarca”, odnono, ko je ko u ovoj ligi i ko je glavni kandidat za povratak u Premijer ligu.

Tuzlake su do pobjede vodili “snajperisti” Davor Kadić i Emir Suhonjić koji su postigli po 8 golova. U strijelce su se još upisali: Arnad Hamzić 5, Darko Ilić 4, Semir Memić 3, Enes Skopljak 2, dok su po jedan gol postigli Harun Hamzabegović, Amer Denjo i Kerim Torlaković.

U sastavu Čelika najviše golova postigli su Jasmin Omerović 6, dok su Kenan Muslić i Aldin Begagić zabili po 4 gola.

Ovom pobjedom, 18. u nizu, “solari” su apsolvirali najteže protivnike, a do kraja prvenstva nešto zahtjevniji posao, a mnogo lakši nego u Zenici, imat će još jedino protiv ekipe Kaknja.

Poslije ovog kola Sloboda i Krivaja vode sa po 57 bodova, ali Tuzlaci imaju za gol bolju međusobnu razliku i zasluženo su lider prvenstva. (mp)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here