Sloboda protiv Čelika bez Ažema, Pršeša i Barabana, pod upitnikom Husejinović i Alispahić

0
113

U razmaku od mjesec dana nogometaši Slobode i Čelika odigrat će dvije utakmice. U Zenici, Sloboda je poražena (2:1), ali Tuzlaci očekuju da će ovoga puta biti uspješniji, mada će nastupiti osjetno oslabljeni.

Oslabljeni, ali ipak optimisti – Azir Muminović i Zlatan Nalić (Foto: Miroslav Petrović)

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare rekao trener Zlatan Nalić, zbog žutih kartona neće nastupiti Muamer Adžem i Omar Pršeš, zbog povrede će izostati Ivan Baraban, dok je, također zbog povrede, neizvjestan nasup Mehmeda Alispahića i Saida Husejinovića.

 

– Bez obzira na to što smo oslabljeni, sa istim žarom i intenzitetom, kao i uvijek, prilazimo susretu s Čelikom. Pristup mora biti ozbiljan, igrat ćemo sa stopostotnom energijom i nadam se da će tri boda sutra ostati kod nas – kazao je Nalić, podsjetivši da je Čelik jedina ekipa koja je Slobodi za jedno poluvrijeme uspjela dati dva gola.

Ipak, na opasku da Zeničani nikada u Premijer ligi BiH nisu slavili na Tušnju, strateg „crveno-crnih“, rekao je:

– Nadam se da će se ta tradicija nastaviti i ovoga puta!

Iako vjerovatno neće zauzeti mjesto „jedinice“ na sutrašnjoj utakmici, golman Azir Muminović se sprema kao da hoće.

– Vrijedno radim i čekam priliku da se vratim na gol. Što se utakmice s Čelikom tiče, oni su vrlo dobro krenuli u ovoj godini. Iako ćemo zbog žutih kartona i povreda nastupiti oslabljeni, imamo adekvatna rješenja za zamjenu i sutra očekujem pobjedu – naglasio je Muminović.

Utakmica Sloboda – Čelik igra se sutra na Tušnju od 15 sati. (mpt)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here