Skupština TK jednoglasno usvojila Nacrt budžeta za 2019. i Nacrt zakona njegovom izvršenju

2
345

Poslanici Skupštine Tuzlanskog kantona jednoglasno su usvojili Nacrt budžeta TK za 2019. godinu. Nacrt budžeta usvojen je jednoglasno bez ruku koje bi bile protiv ili uzdržane.

Na početku Sjednice na prijedlog Kolegija Skupštine TK predloženo je skidanje tačke Dnevnog reda koja se odnosi na Razmatranje prijedloga i donošenje Programa rada Skupštine TK za 2019. godinu. Iako su poslanici Demokratske fronte na izmjene Dnevnog reda reagovali tražeći petominutnu pauzu za konsultacije, izmjene su ipak usvojene jednoglasno.

Nacrt budžeta TK u iznosu nešto većem od 392 miliona KM usvojen je jednoglasno ali poslije višesatne diskusije poslanika koji su dominantno isticali kako se radi ponovo o “potrošačkom budžetu” bez jasnih planova za rješavanje ključnih problema u Tuzlanskom kantonu. Poslanica SDP-a Azra Okić skrenula je pažnju da budžet treba usmjeriti ka ključnim, a zapostavljenim oblastima poput nauke i tehnologije, zapošljavanja, zdravstva, očuvanja životne sredine i socijalne politike.

Da sredstva za mlade, sport i nauku moraju biti viša saglasni su i iz SDA.

Poslanik Demokratske fronte Mahir Mešalić kao posljednji učesnik diskusije kazao je kako “više populističkih izjava nego danas nije čuo od početka svoje političke karijere”. Zanimljivo mu je, kaže što je Nacrt budžeta “pozicija kritikovala, a opozicija hvalila”.

Rok za javnu raspravu od 15 dana također je jednoglasno usvojen.

I druga tačka Dnevnog reda odnosno Nacrt zakona o izvršenju Budžeta TK za 2019. godinu podržan je jednoglasno uz 15-odnevni rok za javnu raspravu. (rtvslon)

Download PDF

2 Komentari

  1. Je l šta diskutovao onaj Žara Vujević, troprstaš, koji je pred rat pobjegao uz Tuzle u Valjevo, a tamo svaki koš slavio s tri prsta. Isto je radio i u Slove niji odakle se ko pomija vratio kad je rat završio. Čojek u životu ništa pošteno nije radio, u obdaništu su ga samo zanimale javne nabavke (naruči 10 klima, a jednu ugradi sebi itd). Uvukao se Jasi u bulju i krenulo gov*ara. bez muke dođe čojek do parlamenta, a sad kad nije prošo u Dom naroda hvali se. Ja sam Srbin iz Tuzle, provjerite rodoslov. Koji, onaj iz Valjeva ili iz Bileće? S tri prsta ili brez???

  2. E JEST POLITIČKA KARIJERA MAHIRA MEŠALIĆA DUGA, MAŠALLAH. PLATIO ŽELJKI DA GA POGURA NA POZICIJU, U PARLAMENTU DVA PUTA ZIJEVNO I SAD ON JOŠ GOVORI O POLITIČKOJ KARIJERI HAHAHA
    DA JE SREĆE ZBOG KUPLJENE DIPLOME BI ZAVRŠIO U PRŽUNU A NE BI I NAM PRODAVAO MUDA POD BUBREGE.
    HEBO DRŽAVU U KOJOJ JE PJEVAČICIN BRAT POLITIČAR HAHAHA

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here