Skandalozno: Rukometašice Jedinstva zbog 2.000 KM ne putuju na završnicu Kupa BiH u Grude?

0
233

Rukometašice Jedinstva, trostruke vicepravkinje Premijer lige BiH i najbolja ekipa Tuzlanskog kantona i Tuzle u prošloj godini, po svoj prilici neće putovati na završnicu Kupa BiH u Grude!

Razlog je nedostatak finansijskih sredstava i potpuna nebriga nadležnih iz Gradske uprave prema najtrofejnijem klubu Tuzle poslije rata.

Nekolicina članova Upravnog odbora, tijela koje se dva mjeseca nije sastalo, pokušali su ličnim vezama osigurati oko 2.000 maraka, koliko je potrebno da bi se otputovalo u Grude i sudjelovalo na turniru, ali nisu uspjeli.

– Pripremamo se kao da ćemo putovati, a sve su prilike da nećemo. Trošili smo vlastita sredstva, mnogi klubovi u gradu koji se bore za opstanak imaju veću pažnju od nas koji godinama reprezentujemo grad na najljepši način. Istrošen sam fizički i prihički i sve ovo više nema smisla. Bojim se da je ovo kraj Jedinstva – izjavio je za za naš portal Elmir Grabčanović, trener tuzlanskih rukometašica.

Kaže da je ekipa jedva uspjela otići na posljednju prvenstvenu utakmicu u Ljubuški, a jedini obrok tog dana djevojke su imale u autobusu vraćajući se u Tuzlu.

U petak je u Grudama najavljeno izvlačenje parova polufinala Kupa. Prva utakmica je na rasporedu u 18, a druga u 20 sati, dok je finale u nedjelju u 17 sati.

U završnicu su se, osim Tuzlanki, plasirale još igračice Gruda, Izviđača CO iz Ljubuškog i Mire iz Prijedora.

Hoće li se Jedinstvo pojaviti na žrijebanju, u ovom trenutku potpuno je neizvjesno.

Hoće li nekoga od nadležnih za sport, Zijada Lugavića iz Gradske uprave ili ministricu kulture, sporta i mladih TK, Slavenu Vojinović, zaboljeti glava zbog bruke koja je na pomolu, ostaje da se vidi.

Lani završnica Kupa BiH za rukometašice nije odigrana, jer se niko nije prijavio za domaćina, a ove godine organizator je četverostruki prvak BiH ekipa Gruda, ali neće biti viceporvakinja.

Da nije žalosno, bilo bi smiješno. Najmnogoljudniji kanton i grad koji se hvali sportom, nisu u stanju osigurati uzornim sportašicama odlazak na završno takmičenje zaista naporne sezone. Skandalozno i sramotno!  (mp, f, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here