Skandalozno: Ove sezone bez završnice Kupa BiH za rukometašice?

0
911

Sve je manje izgleda da će se ove sezone igrati završnica Kupa BiH za rukometašice.

Prema kalendaru RS BiH, završnica je planirana za 20. i 21. maj, a do sada nije poznat domaćin turnira, kao ni da li će ovo natjecanje uopće biti održano.

Bruku RS BiH pokušavaju spasiti čelnici Krivaje iz Zavidovića, koji su usmeno najavili želju da budu domaćini završnice, ali pod uslovom da prikupe finansijska sredstva.

– Vjerujte, svaki dans sam u kontaktu s predstavnicima kantona i općine, svi obećavaju pomoć, ali ne smijemo se osloniti na usmena obećanja, nego nam treba pismena potvrda. Kako sada stvari stoje, veći su izgledi da se završnica neće odigrati, nego da hoće – kaže za Fenu Kemo Terzić, sportski direktor Krivaje.

Iako je do održavanja turnira ostalo još svega pet dana, u ekipama Grude, Jedinstvo AtlasRelax, Ilidža, koje su se uz Krivaju plasirale za završni turnir, nadaju se „čudu“ i treniraju kao da će se natjecanje održati.

– Obzirom da je prvenstvo završeno, igračice smo zadržali u trenažnom procesu nadajući se završnici Kupa. Trebamo se pripremiti i zakupiti prevoz, a još ništa ne znamo. Mi ćemo igračice 22. maja pustiti na zasluženi odmor. Za sve je kriv RS BiH, jer su uspjeli organizovati završnicu Kupa BiH za rukometaše, ali ne i za rukometašice. To je diskriminacija ženskog rukometa i velika sramota za Savez, zbog čega neko treba odgovarati – kaže Elmir Grabčanović, direktor Jedinstva AtlasRelaxa.

Iz Krivaje su poručili da je utorak „dan D“ kada će znati hoće li moći ekspresno organizovati završnicu Kupa BiH ili neće. Iz RS BiH se o ovome uopće ne oglašavaju. (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here