Skandal trese hrvatsku odbojku: Selektor optužen za uznemiravanje igračice

0
430

Prikriva li Hrvatski odbojkaški savez veliki skandal? Dva dana prije odlaska na pripreme u Azerbajdžan, gdje će se Hrvatska spremati za Europsko prvenstvo u Gruziji, smijenjen je izbornik ženske reprezentacije, Miroslav Aksentijević, a na njegovo mjesto postavljen je Igor Lovrinov.

“To je hitno rješenje jer je bila krizna situacija”, rekao je Lovrinov na predstavljanju i dodao: “Radio sam s mlađim kategorijama, poznajem te djevojke i bilo je logično da me pozovu.”

O kakvoj se krizi radi, odbojkaški savez nije otkrio, ali Večernji list piše kako je pravi razlog promjene izbornika skandal o kojem se šuti. Službeno, Aksentijević je ostavku podnio iz osobnih razloga, ali navodno je otišao zbog uznemiravanja jedne od igračica.

Kako piše Večernji, Aksentijević se jedne večeri pojavio u sobi jedne igračice, sve je počelo bezazlenim razgovorom, a onda je, sada već bivši izbornik, jednim dodirom uznemirio reprezentativku koja je burno reagirala, nazvala roditelje i digla se panika.

Tražili smo komentar od Hrvatskog odbojkaškog saveza, a njihov službeni stav je: “Gospodin, sada već bivši izbornik Aksentijević, je otišao iz osobnih razloga. Molimo za diskreciju. Nismo željeli ulaziti u njegove osobne razloge za takvu odluku”, rekla nam je glasnogovornica Iva Bule.

U savezu tvrde da nije bilo nikakvog incidenta, a igračice su stigle na današnju press konferenciju. Kapetanica reprezentacije Samanta Fabris rekla je kako je u ekipi dobra atmosfera.

“Družimo se, ostalo nam je malo vremena da se uigramo u novi sistem. Svaka promjena je dobro osvježenje. Nastavljamo s treninzima”, rekla je.

Aksentijević je preuzeo reprezentaciju u studenom 2015. nakon što je savez sporazumno raskinuo ugovor s Angelom Vercesijem, piše Index.hr.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here