Sjekirom u glavu zbog otete nevjeste

0
242

Niška policija uhapsila je T. S. (46) iz okoline Prćilovaca kod Aleksinca zbog sumnje da je sjekirom u glavu uradio D.R. (44) nanijevši mu teške tjelesne povrede glave opasne po život.

Incident se dogodio nakon što je dvadesetpetogodišnji mladić na silu oteo devojku sa kojoj je bio u vezi i odveo je kući sa namjerom da je oženi, kada je po nju došla njena porodica.

Tada je, prema navodima policije, krenuo verbalni i fizički sukob dvije porodice, kada je jednom od rođaka maloljetnice, T.S. iz ruku oeio sjekiru i udario ga njome direkto u glavu, nanijevši mu teške tjelesne povrede opasne po život.

D. R. je u srijedu oko 22 sata prevezen u Urgentni centar u Nišu, nakon čega je hitno operisan, ali je i dalje životno ugrožen.

“On je u komi. Posledica tog nasilnog akta je da je dobio epiduralni hematom, koji mu je ugrožavao život i koji je hitno uklonjen u sredu uveče. Nakon operacije on je intubiran, nije više na respiratoru. Njegovo stanje se i dalje prati i još uvek je jako ozbiljno”, kaže Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju.

Po nalogu osnovnog javnog tužioca osumnjičenom T.S. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden tužiocu, dok je protiv dvadesetogodišnjaka koji je oteo devojku, podnita je krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio krivično djelo protivpravno lišenje slobode. (Tanjug)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here