Široki na Tušnju nadigrao bezidejnu i oslabljenu Slobodu (Foto/Video)

0
315

Nogometaši Slobode poraženi su danas na Tušnju, u susretu 17. kola Premijer lige BiH, protiv ekipe Širokog rezultatom 0:1 (0:0).

Jedini pogodak postigao je u 49. minuti Stipe Jurić, koji je “traljavo” šutirao između Adnana Salihovića i Muamera Adžema, ali se na njegovu sreću lopta po zemlji otkotrljala u mrežu.

Slabo je ovom prilikom intervenisao golman domaćih Goran Čokorilo, iako je u više navrata u prvom poluvremenu spriječio napadače gostiju da zatresu njegovu mrežu.

U 66. minuti Sloboda je ostala s deset igrača na terenu, jer je sudija Admir Šehović iz Sarajeva pokazao crveni karton Edisu Hadžanoviću, nakon njegovog prekršaja nad Bernardom Matićem.

U 57. minuti mogli su domaći izjednačiti, nakon ubacivanja s lijeve strane mehmeda Alispahića, ali se na par metara od gola Luke Bilobrka nije najbolje snašap Edis Smajić.

Pobjeda gostiju je potpuno zaslužena, jer su bili agresivniji, opasniji i organizovaniji, za razliku od bezidejne i nemoćne Slobode.

Tako je Sloboda, nakon pobjede u prošlom kolu protiv Krupe, ponovo pretrpjela poraz i polako gubi korak sa ekipama iz gornjeg dijela tabele.

Valja reći i to da trener Zlatan Nalić danas nije mogao računati na golmana Gorana Vukliša (crveni karton protiv Krupe), te “požutjele” Aleksandra Ignjatovića i Ivana Barabana, što se itekako osjetilo na igri “crveno-crnih”.

Nakon završetka utakmice, skupina navijača ušla je pred svlačionice i imali su žučan razgovor s kapitenom Pericom Ivetićem, ali nije bilo incidenata. Valja reći da su vrlo loše reagovale osobe zadužene za sigurnost na stadionu. (tl – Foto: Darko Zabuš i Miro Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here