Sindikat policije KS osudio napad na specijalce tokom protesta demobilisanih boraca

0
326

Upravni odbor Sindikata policije Kantona Sarajevo najoštrije osuđuje svaki vid napada na policijske službenike koji su se dogodili tokom današnjih protesta demobilisanih boraca u Sarajevu.

“Cijenimo sve ono što su borci uradili za Bosnu i Hercegovinu u proteklom ratu, ali napominjemo da u redovima policijskih službenika koji su danas vršili svoje poslove i zadatke ima i onih koji su bili saborci upravo demobilisanih boraca, te nas posebno žalosti činjenica da su policijski službenici napadnuti dok su održavali javni red i mir i osiguravali izražavanje nezadovoljstva navedene populacije od čijih pojedinaca su potom napadnuti”, navodi se u saopćenju.

Ističu da podržavaju proteste koji su mirni i dostojanstveni, kao što je bila i dostojanstvena borba za ovu zemlju, i daju podršku da se svako na miran način i u skladu sa zakonom bori za prava koja smatra da mu pripadaju, ali neće dopustiti da se policijski službenici na najbrutalnije načine napadaju, a da to prođe nekažnjeno.

“Zahtjevamo da nadležni organi u skladu sa zakonom procesuiraju sve osobe koje se sumnjiče za napad na policijske službenike, a istinskim borcima poručujemo da nasilje nije put za ostvarivanje njihovih ciljeva. Dajemo punu podršku svim kolegama u vršenju službene dužnosti. I danas se pokazalo šta znači biti policijski službenik Uprave policije Kantona Sarajevo u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, uz svo uvažavanje svih drugih policijskih agencija”, stoji u saopćenju kojeg potpisuje predsjednik Sindikata policije KS Mirza Hadžiabdić.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here