Šešelj zapalio zastave EU-a i NATO-a

0
89

Povodom dvije decenije od bombardovanja SRJ, aktivisti i simpatizeri Srpske radikalne stranke (SRS) su danas oko podneva krenuli iz Knez Mihailove ulice u Beogradu do zgrade Predsjedništva, predvođeni liderom Vojislavom Šešeljem koji je zapalio zastave Evropske unije i NATO-a.

Šešelj je zapalio zastave kod nekadašnjeg restorana Ruski car u Knez Mihailovoj ulici, gdje je organizovano okupljanje aktivista i simpatizera, rekavši da je tim činom želio da dočara šta misli o Evropskoj uniji i NATO-u.

On je poručio da srpski narod nikada neće zaboraviti “divljačko-zločinačko bombardovanje Srbije”.

“Nikada to ne možemo zaboraviti i nikada to nećemo oprostiti. Nikada srpskom narodu neće pasti na pamet da se učlanjuje u tu organzaciju i da nas te zvijeri ucjenjuju da napadamo druge narode”, rekao je Šešelj novinarima.

On je kazao da Srbija nema šta da traži u Evropskoj uniji, u kojoj su “skoncentrisani svi najgori srpski neprijatelji” koji su vijekovima pokušavali da upropaste zemlju.

Rekao je i da za Srbiju postoji samo jedan put, a to je put ka istoku, odnosno ka Rusiji u učlanjenje u Organizaciju dogovora o kolektivnoj bezbjednosti (ODBK).

Nakon njegovog obraćanja, okupljeni su krenuli ka zgradi Predsjedništva, noseći transparent “EU plus NATO neprijatelji Srbije” i skandirajući “Srbija – Rusija – Ne treba nam Unija” te noseći zastave Srbije, Srpske radikalne stanke i one na kojima piše “Velika Srbija” kao i bedževe na kojima piše “U Srebrenici nije bio genocid”.

Šešelj je najavio da će funkcioneri stranke ispred Predsjedništva ostaviti Aleksandru Vučiću drugi i treći tom njegove knjige “U Srebrenici nije bilo genocida” kako bi predsjednik države “mogao da se poduči”, a ne da sluša “srpske neprijatelje i izdajnike šta pričaju”.(beta,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here