Retrovizor/Selim Bešlagić: Imamović je veliki promašaj i neću ga podržati na izborima!

20
2436

Što se primiče trenutak objave kandidatskih lista za naredne izbore, sve se više zakuhava u tuzlanskom SDP-u. Unatoč svojevremenom stavu da njihov kandidat za gradonačelnika neće peti put biti jasmin Imamović, zbog brojnih promašaja, lošeg rezultata na prošlim izborima i pada ugleda stranke, kampanja koju je odavno pokrenuo aktuelni gradonačelnik Tuzle upućuje na zaključak da će se ponovo naći na izbornim listama.

Naime, samopregalačkim radom, i po danu i po noći, seizi tuzlanskog beglerbega Jasmina Imamovića su , kako nezvanično saznajemo, uspjeli obezbijediti većinu u Gradskom odboru SDP. To znači da bi danas članovi Odbora, koji obožavaju lik i djelo J. I. mogli donijeti odluku da njihov kandidat za gradonačelnika bude Imamović ili Čaušesku, kako ga zove Selim Bešlagić.

No, upravo je Bešlagić svojevremeno, zahvaljujući svom autoritetu, prvog zapisničara svog kabineta predložio za svog nasljednika. Narodski rečeno, nasljednika je napravio od spaljene žice!

– To mi je jedan od velikih promašaja u procjeni ljudi, veli Bešlagić za portal Tuzlalive.ba.

– Kako komentarišete nagli zaokret u Gradskom SDP-u?

– Mi smo se, uz prisustvo samog Imamovića zvanog Čaušesku, dogovorili da on ne može biti kandidat za gradonačelnika u ovim izborima i treba da se povuče zbog evidentnih promašaja u radu i katastrofalnih rezultata tuzlanskog SDP na općim izborima. I on se složio s time. Takođe, zaključili smo na sastanku sa predsjednikom SDP, Nerminom Nikšićem, da se predloži drugi kandidat, jer je Čaušesku dojadio i svojim najbližim saradnicima, a kamo li građanima.

– Kako je došlo do promjene ovog stava?

– Prvo da kažem da sam pristao da budem nosilac liste za Gradsko vijeće kako bih pomogao oporavku SDP. To je bilo pod uslovom da imamo novog kandidata za gradonačelnika. Čak sam bio namjeran da to bude i Enver Bijedić. Onda su počela lobiranja, igre ispod žita itd. Tako se došlo i do većine, a to treba da potvrdi i današnja sjednica Gradskog odbora SDP koja za gradonačelnika namjerava opet predložiti Čaušeskua. Sinoć me je zvao Slađan Ilić, predsjednik Gradskog odbora i obavijestio me o današnjoj sjednici. Ja sam rekao svoj stav i neka se j..u bez mene. U tome neću da sudjelujem! Ja sam principijelan čovjek i od svojih stavova ne odustajem.

– Znači, ako kandidat ne bude Imamović, Vi ste spremni da budete nosilac liste?

– Naravno. U tom slučaju i koalicija sa DF ne bi bila upitna. Ovako, još ne mogu vjerovati da bi svoj stav promijenio i Željko Komšić, kada je riječ o zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Tuzle. Ne vjerujem da bi “prodao veru za večeru”! Ali, kakvo je vrijeme došlo, sve je moguće. No, ostavimo to za sutra – prekosutra kada će se sva ta mutna voda razbistriti, kaže Bešlagić. (E.A. – Tuzlalive.ba, 9. maj 2016.)

20 Komentari

 1. Pozdrav za Vas g. Bešlagić. Oprostit ću Vam ono nepotrebno slikanje s kriminalcima tipa Imamović/Bijedić ako ostanete principijelni i odbijete listu za GV ukoliko kandiduju Imamovića. Dosta je više kriminala, nepotizma i osionosti J. Imamovića. ostanite uz one koji poštuju Vas i poštenje

 2. Sram te bilo Jasmine Imamoviću diktatore koji si gori od Nikolaja Čaušeska. Ostavi Tuzlu na miru i idi u bolnicu pod hitno na liječenje

 3. Uništio je Tuzlu sad će i SDP…Pa dobro jesmo li mi Tuzlaci baš takve ovce da u ovolikom gradu nemamo pemetnijeg covjeka ili im ovi lopovi nedaju da dođu na listu

 4. U našoj dragoj Bosni apsurdi postaju pravila što pokazuje i ovaj slučaj..Čovjek koji je svojim vođenjem Grada uspio srozati na najgori nivo sve po čemu je Tuzla bila prepoznatljiva, a gurao u prvi plan ono na čemu je liječio vlastite komplekse ima obraza ponovo stati pred nas i reći DA, želim vas voditi još četiri godine..E pa g-dine Imamoviću srećom po Grad Tuzlu prag tolerancije prosječnog tuzlaka je (iako tradicionalno jako visok) je niži od praga vašeg licemjerstva.. odjednom volite SLOBODU i ističete ” crvenu boju” (SDP-ovsku) na klupskoj zastavi, zanemarujući da ste upravo vi, dakle vaša politika dovela do toga da su SLOBODOM, kao sportskim društvom dominirale druge boje sa zastave (crne). Upravo ta boja dominira svim onim što ne liječi vaš kompleks.. Ilinčicu, pluća Tuzle trenutno obilaze samo oni koji nisu “čista posla” (šumokradice danju, a dileri noću), a obični tuzlaci (ukoliko imaju od čega) u prirodu odlaze u Priluk, ili što je još gore kod vašeg prećutnog saveznika Kuke na Zlaću..Zemljište za zgradu Merkatora je dato u bescijenje, AID BERBIĆ presuđeni kriminalac avanzuje gradom kao da je utemeljitelj istog..
  ali da ne dužim..a mogao bih..srećom sad će izbori..

 5. Good bye Jasminee….vise te je carsija sita…. a i ovih iz GO SDP … sramota…..
  Fuj za SDP ….

  Bravo Selime….. oprosteno ti je slikanje

 6. E moj Selime, evo za kratko vrijeme te “dva puta presvukoše” i Jasmin a Bogami i Denis Bećirović.
  Misilo sam da će to Selim bolje procijeniti i svoje saradnike kad ih je okupljao u Lukavcu.
  Ali lisice su to. Denis Bećirović će “ko fol sa Selimom” a prodade ga za suhu šljivu!!!!!
  Misio sam da je to ozbiljnija ekipa sa Selimom, ali sve je to isto u “pet deka”u svim partijama.
  To je nažalost u suštini “klaonica”……
  Sad je kasno da se nešto uradi u bilo kojoj partiji, jedino ostaje da se vidi ko će biti kandidat!!!!!!!

  • Kandidat kriminalnog GO SDP Tuzla je ponovo Čaušesku…Avaz piše da je “tijesno” prošao, sa 102 posto dobijenih glasova!!!!

   Tuzlo, stidi se da u partiji koja je na vlasti prednost date jednoj budali tipa merkatora, u odnosu na npr Ervina Alibegovića, Ivu Divković, Selima Bešlagića…Fuj za sva vremena!

   • E jesi našao Ivu Divkovića!!!
    Lik ko i Jasmin i njegov je milion posto!!!!
    Mani gluposti!
    Pitajte Ekrema Šehovića ko je taj lik!

 7. Ovdje se radi o dva velika ho****lera.Selima Bešlagića i Jasmina Imamovića.Selim Bešlagić je kada mu je obečano da će predvoditi listu za Gradsko vijeće, halapljivo sve oprostio Jasminu Imamoviću i javno ga je poslije pljuvanja grlio.To je uradio nekoliko puta i to uvjek kada mu je Jasmin lažno obećavao tu predhodnicu liste.Ali ovaj prefrigani bolesni Čaušesku je prije na dan odluke Gradskog odbora predložio svojim pajdašima Slađanu Iliću i drugima da se za čelnika liste predloži već izlobirani Dr. Aleksandar. Saznavši za pomiklu prevaru, Selim je odmah potegao salvu uvreda Jasminu Imamoviću Faraonu Tuzle, i tako se pandorina kutija otvorila.To što Faraon optužuje Selima za kriminalnu privatizaciju javnih preduzeća u Tuzli kao i za instaliranje plina u šupljinama rudnika soli u Tuzli je živa istina.U ovom gradu za gradonačelnika Tuzle može biti u opciji samo pohlepni Selim Bešlagić i bajkovito bolesni Jasmin Imamović-Faraon. Kuku nama tuzlacima, kome smo mi skrivili.

 8. Od kako je Jasmin na vlasti Tuzla je najprljaviji i najneuređeniji grad u BiH. U Tuzli imamo samo apoteke, pekare, kladionice, kafiće i supermarkete. Mi tuzlaci sve što hoćemo kupiti moramo ići van Tuzle jer u Tuzli nemamo ništa, osim ovoga što sam nabrojala. Na svakom pedlju zelene površine je smeće, suho granje, na trotoarima i kolovozu smeće. Trava visoka i po tri metra i to na pored glavnih saobraćajnica. U Tuzli ćete korpe za otpatke naći samo na pojedinim autobuskim stajalištima. Tuzla nema niti jedan javni WC. Jasmin zapošljava samo seljake, na stotine tuzlanske djece je bez posla, idu van Tuzle ili u inostranstvo zbog posla. Tuzlanska djeca se ne mogu upisati niti u srednju školu koju žele, niti na fakultet a o zaposlejnju da ne govorim, ali zato svi drugi koji dođu u Tuzlu mogu sve to ostvariti. Pa čiji je to on gradonačelnik, kojih tuzlaka kada tuzlaci nemaju ništa od njega, jer svi u Tuzli imaju veće pravo na sve, osim tuzlaka. Jasmin uređuje samo 4-5 mjesnih zajednica u Tuzli, ostale za njega ne postoje, a u mnogima se pojavi samo pred izbore i nikad više. On se bavi samo jezerima i književnim susretima, a u Tuzli ništa ne funkcioniše kako treba. Neznam dokle će tuzlaci biti i slijepi i gluhi na sve ovo što nam se dešava u Tuzli. Meni je savjest čista jer nikada i nisam glasala za njega, ali tuzlaci sada je prilika da učinimo nešto, ako ne za sebe a onda za našu djecu, da se osjećaju u Tuzli stvarno kao tuzlaci, a ne kao stranci. Dosta je više prazne priče i obećanja.

 9. Gledam ove idiote, lezihljeboviće, većinom iskompleksirane ličnosti koji za svoga života ništa pozitivno nisu napravili kako komentiraju lijepo po internetu. Idioti jedni Jasmin je od Tuzle napravio europski grad!
  Treba vama dati SDA da vlada u Tuzli malo. Malo Fadilovih i Izetbegovićevih reformi, ali kad bolje razmislim najvjerovatnije da ovo i pišu ovi iz SDA jer oni ništa drugo ni ne znaju već da klevetaju i blate anonimno ljude kojima nisu ni do koljena.

  • Jaso, jest to ti?
   Napiši puno ime i prezime da te sve pobegulje razumeju, lafe!
   Ovo pisemo mi iz DF-a i pomest cemo vas na izborima, lopovi jedni…

  • Bolje ti je Jasmine da “malo bolje ne razmišljaš”, na*ebemo svi mi Tuzlaci…Idi ba razmišljaj “malo bolje” u Islamovcu, u*ebo si Tuzlu ko niko prije tebe

  • Neka nam J.I. Mercator pokaže imovinski karton, pa da vidimo je li (g)radio za Tuzlake ili za sebe i familiju, jarane, savjetnike, švalerku

 10. Hljeba ti, jesi kad bio u kojem evropskom gradu, jel tebi odlika evropskog grada trava visine metar i po na Sjenjaku, blokiranje saobracaja na ulazu u grad usred spice radi iscrtavanja “zebre”, jel ti evropski sto su 50 m od MUPa narkodileri podigli stambeno-poslovni objekt (kao, regularno pobijedili na gradskom tenderu), jel ti evropska seljadija u opstini i njihovo pravljenje nauke i strasno kompleksne procedure od obicnog udaranja muhura i potpisivanja izvoda iz maticnih knjiga, otidji jadnice u zadnju vukojebinu u Njemackoj ili Austriji, pa da vidis sta je evropski odnos prema gradjanima, u odnosu na Jasminov “Grad”. Pri tom nit zastupam ovog lopova Beslagica, nit sam za ostale jebivjetre koji nam se poturaju kao neka alternativa, jednostavno se bojim da je nas grad bespovratno na putu provincijalizacije, gdje ce ovakvi lopovi nastaviti da nesmetano caruju!

 11. Ono pravi cupriju za Kacavendu od 1.000.000 KM. Dabogda ti se sjeme zatrlo manijace. Pokosi travu u gradu, ne stidi se Islamovca, ako se oni tebe stide.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here