Sebija neće biti kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH

1
259

Sebija Izetbegović je odlučila da se ne kandidira za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, potvrđeno je iz Stranke demokratske akcije (SDA).

Kako se navodi, Izetbegović je je u svom pismu navela da njen zadatak u popravljanju zdravstvenog sistema nije završen, i da je njena namjera dalje raditi i doprinositi u tom smislu.

Bakir Izetbegović nakon sjednice: Ako Sebija treba biti kandidat, onda neka bude tako

Zahvalila se na ukazanoj časti i obavezala na podršku SDA, podršku kandidatu SDA za člana Predsjedništva BiH i na dalji rad za dobrobit države Bosne i Hercegovine.

Ostaje da se vidi ko će u ime Stranke demokratske akcije biti predložen za člana Predsjedništva. Odluka će biti donesena na Konvenciji SDA koja je zakazana 26. maja, a odlučit će članovi stranke između Šefika Džaferovića i Safeta Softića.

Podsjećamo da je nakon sjednice Predsjedništva SDA, 18. maja, iako je imao najveći broj nominacija, od kandidature odustao predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Download PDF

1 komentar

  1. Plačem!
    Sebi, doći ne mogu. Ovo je tako tužan dan, dan kada se sve sruši oko tebe. Plačem i pitam se: hoću li moći preboliti i hoću li se oporaviti?

    P.S.
    Fahro, kapije su otvorene! Dobro doš’o predsjedniče!
    Dočeka, i ti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here