Sarajevska policija predala Benedija Đukanovića MUP-u Republike Srpske

0
170

Nakon što se sinoć oko 22 sata osumnjičeni za ubistvo Slaviše Krunića, Benedi Đukanović, predao u Sarajevu, izvršena je njegova predaja pod nadzor Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.

Đukanović, koji se u bjekstvu nalazio od 22. aprila sinoć se dobrovoljno predao u Policijskoj stanici Ilidža gdje je ispitan. Po njega su ubrzo stigli službenici MUP-a Republike Srpske iz Istočnog Sarajeva koji su potom preuzeli nadzor nad osumnjičenim.

Podsjećamo, na dan ubistva Krunića kod Laktaša, 22. aprila, ubijen je i njegov tjelohranitelj Žarko Pavlović, a smrtno je stradao i jedan od napadača Željko Kovačević.

U okviru istrage uhapšen je radnik firme “Sector security” Rodoljub Gajić iz Banje Luke, koji je obezbjeđivao suprugu i djecu ubijenog Krunića, za kojeg se sumnja da je odavao informacije ubicama.

Đukanovića je policija čak i evidentirala nakon ubistva, ali nije uhapšen jer potjernica nije bila zvanično raspisana niti se on dovodio u vezi s ubistvom.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač ove sedmice je kazao kako MUP RS u slučaju Krunić sarađuje sa policijom Srbije, te kako ne želi otkrivati imena nalogodavaca ubistva dodavši kako su mnoge stvari “rasvijetljene”.

(Klix, foto: H.M.)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here