Saradnik izdao osumnjičene za ubistvo Slaviše Krunića

0
190

Osumnjičene za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i člana njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića u Glamočanima kod Banje Luke izdao je muškarac koji je s njima ranije sarađivao, saznaju Nezavisne novine.

“Taj muškarac nije direktno umiješan u ovaj zločin, ali je ranije bio u nekim poslovima s osumnjičenima. Policija je, u sklopu istrage, saslušala desetine ljudi, a njegove izjave bile su i te kako korisne i pomogle su istražiocima da lakše rasvijetle slučaj. On je, dakle, saradnik istrage”, otkriva izvor Nezavisnih novina.

Da je riječ o pažljivo pripremanom zločinu, svjedoče i tvrdnje mještana, koji kažu da je, prije masakra u Glamočanima, kod Laktaša, putem pored kojeg su ubice čekale banjalučkog biznismena Slavišu Krunića prošao njegov vozač, ali napadači tada nisu osuli paljbu.

Kako dodaje naš sagovornik, vozač je, ni ne sluteći da su u šumarku ubice, baš u terencu Toyota, koji će iste večeri, nešto kasnije, biti izrešetana, išao ka Krunićevoj kući te se vratio u jedan lokalni restoran, gdje mu je sjedio poslodavac.

“To je restoran uz staru gradišku cestu, gdje je Krunić volio da navrati. Nešto kasnije Krunić, radnik njegovog obezbjeđenja Žarko Pavlović i vozač Goran Ilić sjeli su u tojotu i krenuli ka Krunićevom imanju. Međutim, ubice su tada počele da pucaju”, pojašnjava sagovornik Nezavisnih, s tim što za njegove tvrdnje nema zvanične potvrde.

Po njegovim riječima, ovdje je situacija jasna kao dan.

“Dakle, ubice su znale kad je Krunić u džipu, odnosno kad treba da napadnu. Napadači su, najvjerovatnije, bili na mjestu zločina i kada je vozač prošao sam, ali nisu zapucali”, zaključuje sagovornik. U toj paljbi ranjen je Ilić, a ubijeni su Krunić i Pavlović, kao i Željko Kovačević, koji je označen kao jedan od napadača.

Komemoracija za Krunića biće održana danas u devet sati u kongresnoj sali “Sector Securityja”, a sahrana četiri sata kasnije na groblju u Glamočanima. Danas će biti sahranjen i Pavlović, koji je inače iz Pala, i to u 15 sati, na groblju “Bare”.

Kako pišu Nezavisne novine, obdukcija je pokazala da je Kruniću ispucan rafal u glavu, a Pavloviću u grudi, dok je Kovačević pogođen hicem u stomak.

Dok porodice, radnici i sugrađani oplakuju prerano ugašene živote, istražioci i dalje sklapaju kockice zločina koji je šokirao BiH. Prekjuče su, podsjetimo, uhapšeni Goran Milanović, koji je juče pušten, te Emilio Baldo, koji je predat Tužilaštvu, dok se i dalje traga za Benedijem Đukanovićem.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here