Saopćenje: Zaslužena pobjeda Jedinstva iz Brčkog

0
320

U pojedinim medijima objavljenje su izjave čelnika ŽRK Ilidža u kojima se neosnovano i bez ikakvih činjenica izražava sumnja u pošteno ostvarenu pobjedu Jedinstva Brčko u utakmici 11. kola Premijer lige BiH za rukometašice, odigrane 16. decembra u Tuzli, između OŽRK Jedinstvo Tuzla i RK Jedinstvo Brčko.

Oštro demantujemo sve insinuacije o tome da se radi o navodno namještenoj utakmici.

Naš klub je zasluženo pobijedio u ovoj utakmici i krivo nam je da neko ovu našu pobjedu bilo kako umanjuje, raznim pričama, bez nekih dokaza. Naše djevojke su ostavile srce na terenu i uz mnogo truda, volje i želje pobjedile.

Kretanje rezultata jasno pokazuje da je utakmica odigrana do posljednje sekunde u sportskom žaru i sa očiglednom namjerom obje ekipe da osvoji vrijedne bodove. U 40. minuti rezultat je glasio 19:22 za Brčko, nakon toga Tuzla okreće rezultat na 26:23 u 48. minuti da bi rezultat bio izjednačen 28:28 u 55. minuti. U 58. minuti Tuzla vodi 32:30 no Brčko pravi seriju od 3 gola i prelazi u vodstvo 32:33, da bi u posljednjim sekundama Tuzla postigla gol za 33:33, no Brčko odmah uzvraća za konačan rezultat 33:34 i zasluženu pobjedu.

Naša ekipa se od samog početka takmičenja bori sa mnogo izazova. U drugom kolu se povrijedila igračica prve postave od tada ostale igračice pokušavaju pokriti taj nedostatak. Nerijetko igračice igraju nepotpuno oporavljene od povreda na utakmicama. Imamo mnogo problema sa finansijama, jer nismo dobili potrebnu podršku grada, a povrh svega toga u takmičenju od samog početka imamo tretman novog premijerligaša, te nije nam lako. Svoje bitke vodimo na terenu, svojom igrom i uz sve izazove trudimo se da svaku utakmicu odigramo što bolje.

Stoga ne želimo dozvoliti da neko umanjuje našu zasluženu pobjedu, navodi se u saopćenju uprave ŽRK Jedinstvo iz Brčkog. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here