Sala u Valenciji nazvana po treneru Mihajlu Vukoviću Mikiju

0
370

U Valenciji je otvoren novi trening centar istoimenog košarkaškog kluba, aktuelnog prvaka Španije. Izgradnja ovog kompleksa, kakav je rijetkost u evropskoj košarci sa 13 terena koštala je 13 miliona eura.

Jedna od sala dobila je ime po Mikiju Vukoviću, proslavljenom treneru Ženskog košarkaškog kluba Jedinstvo Aida, koji je osvojio titulu prvaka Evrope 1989 godine. Vuković je kasnije sa velikim uspjehom radio u Valenciji. Sa ženskom ekipom bio je pet puta prvak Španije, uz četiri domaća Kup-a i dvije titule prvaka Evrope.

Predsjednik kluba, prilikom otvaranja Centra, kojem su prisustvovala mnoga poznata košarkaška imena, izjavio je da je Vuković mnogo učinio za Valenciju, te da je ovo jedan od načina na koji mu se žele odužiti.

“Prijatno sam iznenadjen. Poslije nagrade za životno djelo, koju mi je Valensija ranije uručila, ovo je još jedno priznanje koje me je obradovalo i dojmilo. Koristim ovu priliku da pozdravim sve prijatelje u bh košarci”, rekao je Vuković, koji je takođe prisustvovao otvorenju Centra. (Avaz, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here