Sabljić: Pripreme počinju 9. januara, u Slobodi ostajem ako me budu htjeli!

0
336

Nakon ostavke Elmira Grabčanovića za novog “kormilara” rukometašica Jedinstva imenovan je Danijel Sabljić (45), koji je u ovom klubu “labudica” svojevremeno trenirao golmane.

Čovjek iz rukometa: Danijel Sabljić, novi trener Jedinstva (Snimio: Miro Petrović)

U svijetu rukometa itekako je poznat. Osim kao igrač, bio je rukometni sudija, a sada je kontrolor suđenja.  Trenutno je trener Školi rukometa Slobode, a još uvijek je član prvoligaša Slobode.

Inače, Sabljić je bio član zlatne generacije Slobodinih nada koje su se prije rata okitile naslovom prvaka Jugoslavije.

Kao igrač, odnosno, vratar, tri puta je bio prvak Bosne i Hercegovine, dva puta sa ekipom Slobode, a jednom u dresu Gračanice. Od osam raznih trofeja u igračkoj karijeri, Sabljić je osvojio i KUP BiH, kao trener Jedinstva.

Kako je došlo do toga da uz sve druge obaveze prihvati ulogu prvog trenera Jedinstva, ekipe čije rezultate su desetkovale brojne povrede igračice, pa je i trenutni bilans kluba najslabiji u zadnjih pet sezona. Uz sve, ekipu je napustila i Teodora Savić, pa je roster još kraći?

– U razgovoru sa ljudima iz Jedinstva, među kojima su bili i Zvjezdan Karadžin i Elmir Grabčanović, došli smo do “zajedničkog jezika”. Dogovorili smo da je najbitnije da ekipa krene sa radom, a probleme ćemo rješavati u hodu – izjavio je Sabljić za Tuzla L!VE.

Početak priprema ekipe za drugi dio sezone trebaju uslijedit ćče vrlo brzo.

– Dogovoreno je da pripreme počnu u sriijedu, 9. januara. Okupit ćemo se u Mejdanu u 16 sati i tada ćemo dogovoriti plan rada – kaže popularni Daćo.

Još je na spisku golmana prvoligaša Slobode, ali s dolaskom Sidika Omerovića njegova je uloga nešto manja nego prije. Hoće li i dalje nositi dres dva kluba, Slobode i Jedinstva?

– Hoću, ako me iz Slobode budu htjeli ili trebali – zaključio je Sabljić. (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here