Ružica Jukić: Podnijeću krivičnu prijavu protiv Muriza Memića

0
251

Potpredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine Ružica Jukić najavila je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Muriza Memića jer ju je, kako je rekla, pokušao kriminalizovati.

“Gospodin Memić me pokušava, baš sada iznenada, kada se vodi medijska hajka, navođenja od pardržavnih struktura protv mene, kriminalizovati i to na njagori mogući način, optužujući me da sam saučesnik grupe u zataškavanju ubistva njegovog sina”, navela je Jukić u pismu upućenom javnosti.

S obzirom na njenu funkciju, Jukić je istakla da su te, kako je rekla, neodgovorne optužbe koje je Memić iznio protiv nje, još teže.

“Zato ću biti primorana podnjeti krivičnu prijavu protiv gospodina Memića i tražiti da dokaže moje ucešće ometanja pravosuđa u tako teškom krivičnom djelu, ubistvu njegovog sina. Takođe će morati da dokaže i kako sam ja uticala na iznenadnu promjenu odluke žalbenog vijeća”, navela je potpredsjednica VSTS-a.

Jukić je poručila da više neće imati razumijevanja za tragediju porodice Memić.

“Neću imati više razumijevanja za vašu tragediju, jer ste svojim zadnjim istupima u kojima sada mene kriminilizujete prešli i posljednju crtu tolerancije. I ja imam porodicu i svoju čast, koja ne smije biti žrtva ničije, pa ni vaše pravne neukosti”, dodala je Jukić u odgovoru na javno obraćanje Muriza Memića.

Podsjetimo, Muriz Memić je za 29. jun zakazao nove proteste povodom smrti njegovog sina Dženana, koja nije razjašnjena ni nakon tri godine.

Memić je nove proteste najavio nakon odluke Vrhovnog suda Federacije BiH da se Ljubi i Bekriji Seferoviću poništi oslobađajuća presuda koju je izrekao Kantonalni sud u Sarajevu.

On je pozvao potpredsjednicu VSTS-a BiH Ružicu Jukić da podnese ostavku jer je, prema njegovim riječima, obećala da glavnoj tužiteljki Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalidi Burzić neće dati podršku, a to je, kako kaže, uradila.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here