Rukometašice Jedinstva AR slavile u Goraždu, isključeni Midžić i Grabčanović

0
485

Rukometašice tuzlanskog Jedinstva AtlasRelaxa sjajnu proljetnu seriju pobjeda nastavile su i u Goraždu.

Admira Zvekic, postigla je protiv Gorazda HM 8 golova (Snimio: Miroslav Petrovic)

U derbiju 15. kola Premijer BiH večeras su pobijedile ekipu Goražde-Heim Meih rezultatom 25:23 (12:11).

Iako su osvojile bodove, u redovima Tuzlanki imaju dosta prigovora na suđenja para Kulović – Škaljić iz Sarajeva.

Već u 42. minuti treće isključenje i diskvalifikaciju dosudili su Neiri Midžić. Ukupno su gošćama dosudili 10 isključenja ili 8 minuta više nego domaćim igračicama.

Neira Midžić isključena je u 42., a trener trener Elmir Grabčanović  u 44. minuti susreta u Goraždu (Foto: Miro Petrović)

Naposljetku u 46. minuti zbog prigovora isključen je i trener gošći Elmir Grabčanović, pa su ekipu do kraja susreta vodile njegove asistentice Nermina Kušmić – Jogunčić i Indira Horozović. Unatoč vodstvu od dva gola razlike Goraždanki, “labudice” su uspjele preokrenuti rezultat i ostvariti novu pobjedu.

Najveći doprinos desetoj uzastopnoj pobjedi Jedinstva AtlasRelax u proljeće, a četvrtoj u nastavku prvenstva BiH, dale su Admira Zvekić sa 8, te Neira Midžić i Dejana Kulić sa po 5 golova. Marijana Sorak i Matea Šumelj postigle su po 3 ola, dok je jedan postigla Sara Nikolovska.

Dejana Kulic, strijelac pet golova za Jedinstvo AR protiv Gorazda HM (Snimio: Miroslav Petrovic)

U domaćoj ekipi Slađana Mitrović – Bogdanović, inače bivša rukometašica tuzlanskog kluba, postigla je 10 golova, dok su se po tri puta u strijelce upisale Emina Mujagić i Lejla Ristić.(mp, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here