Rukomet: “Zmajevi” preko Beograda za Minsk, u četvrtak duel s Bjelorusima

0
218

Rukometna reprezentacija BiH jutros oko 9,30 sati, iz hotela „Miris dunja“ u Tuzli, otputovala je za Beograd, odakle će avionom nastaviti za Minsk, gdje se u četvtak sastaje s Bjelorusijom u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo 2020. godine.

Sinoć su se reprezentativcima, koji su se u Mejdanu okupili u nedjelju, pridružili ostali igrači koje je selektor Bilal Šuman pozvao za susrete sa Bjelorusijom i Češkom.

Većina igrača odradila je samo dva treninga, a samo jedan u kompletnom sastavu. Među putnicima za Minsk nema povrijeđenog Alena Ovčine i suspendovanog Vladimira Vranješa.

– Sve smo već rekli. Bjelorusi su fizički snažni, ali pokušat ćemo ih iznenaditi već u njihovoj dvorani. Bitno nam je da dobijemo sve domaće utakmice, a novi sistema sa 24 reprezentacije na evropskom prvenstvu nam ide naruku. Nastojat ćemo iskoristiti ovu priliku i prvi put se pojaviti na evropskom prvenstvu – izjavio je Feni selektor Šuman.

Dvije jake utakmice u samo tri dana, veliko je opterećenje za našu selekciju, dok će Češka imati dan više odmora, s obzirom na to da s Finskom igra u srijedu.

– U ovom trenutku Bjelorusija i Češka su malo ispred nas, ali nisu bolji toliko da bar jednu od njih ne možemo pobijediti. U Mejdanu protiv Češke očekujem podršku publike koja će nam biti osmi igrač – kaže Prce.

Susret Bjelorusija – BiH igra se u četvrtak od 18 sati.(mp, Fena – Foto: Miro Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here