Rukomet: Igrači Vogošće Poljina Hillsa napustili parket i otišli u svlačionicu!

0
429

Utakmica 4. kola Lige za prvaka Prvenstva BiH za rukometaše između Konjuha i Vogošće prekinuta je šest minuta prije kraja pri rezultatu 28:20 za domaćina.

Živinički rukometaši igrali su vrlo dobro i nakon 4:5 uspjeli su preokrenuti rezultat u svoju korist. Rezultat su stalno povećavali i bili su na domak pobjede. Gostujući igrači sve više su ispoljavali nervozu, te su nakon više prigovora na suđenje napustili parket i otišli u svlačionicu.

Očekivalo se da će ipak preovladati sportski duh, te da će se vratiti i završiti utakmicu, ali nisu.

Nakon pet minuta sudije Vejsil Beširević iz Bihaća i Emir Dautović iz Cazina su odsvirali kraj utakmice, a igrači Konjuha na parketu su proslavljali veliku pobjedu protiv jednog od favorita za naslov prvaka BiH.

Konačno odluku o susretu dat će Takmičarska komisija RS BiH, a nema sumnje da će utakmica biti najvjerovatnije registrovana za Konjuh, ali ostaje pitanje hoće li i kako biti sankcioniran nesportski postupak igrača Vogošće Poljina Hillsa.

No, obzirom da se zna šta se sve događa u “kući rukometa”, ne treba unaprijed ništa govorit. Tamo se događa ono što se ne dešava ni u jednoj zemlji svijeta. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here