Retrovizor/Foto: Dosta te je, Jasmine!

0
795
Ne zna se ko je osmislio plakate sa porukama odlazećem gradonačelniku Jasminu Imamoviću, može se samo nagađati. Ko god je skontao i lijepio, pogodio je u sridu i rekao ono što većina poštenih Tuzlaka misli: “Dosta te je, Jasmine”!

Na plakatima je ispisano: ““Sloboda umire, mladi odlaze, gradiš fontane, plašiš građane”. Asocijacija na ponovo teško i neizvjesno stanje u FK Slobodi, na sve manje mladih koji ostaju u mrtvom gradu Tuzli, na beskorisnu izgradnju kojom tuzlanski Poslovođa troši narodne pare, na stalno pašenje građanja glupostima poput onih o otimačini javnih komunalnih preduzeća, o dolasku Arapa, o zatrpavanju slanih jezera, na dolazak nacionalista…

Sve su se te poruke, uglavnom, mogle čuta na svim izborima od 2001. godine kada je Imamović postao gradonačelnik i grad podredio sebi, svojim snovima i glupim maštarijama.

Za svo vrijeme mandata nije se udostojio da prima građane koji su ga birali, a znao je zbrisati u Sarajevo kada mu je Gradska kuća zapaljena…

“Dosta te je, Jasmine!” poruka je sa danas postavljenih plakata u Tuzli, a možda ne bi bilo loše da su pisci na ove poruke dodali još jednu: “Idi Jasmine i ponesi sa sobom sve što si za 16 godina izgradio”! Svojim novcem!

Za 16 godina, u kojima su on i družina čiji je predizborni slogan “za sve nas” (čitaj: za sve njih u SDP-u) “spičkala” 700 miliona maraka narodnih para! (Tuzlalive.ba, 19. septembar 2016.)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here