Rekordna prodaja knjige “Strah: Trump u Bijeloj kući”

0
189

“Strah: Trump u Bijeloj kući”, nova knjiga o američkom predsjedniku koja je od utorka zvanično u prodaji, prvog dana je prodana u preko 750 hiljada primjeraka, što je rekord u toj tematskoj oblasti, javlja Anadolu Agency (AA).

Autor ove knjige, koja je već sada izazvala žustru raspravu u američkoj javnosti, je ikona američkog novinarstva Bob Woodward, proslavljen pisanjem o aferi Watergate koja je dovela do ostavke nekadašnjeg predsjednika Richarda Nixona.

U saopćenju izdavačke kuće “Simon&Schuster”, koja je izdala knjigu, navodi se da je već prvog dana ovo štivo zabilježilo “ozbiljan uspjeh”.

“To je kulturološki fenomen. Jasno je da ljudi imaju snažaj osjećaj za ovakve teme”, rekao je Jonathan Karp, direktor ove izdavačke kuće.

Na 448 stranica knjiga opisuje haotičnu atmosferu oko Trumpa čiji saradnici na sve moguće načine pokušavaju obuzdati svog predsjednika.

Knjiga, između ostalog, opisuje scenu u kojoj je Donald Trump navodno ministru odbrane Jimu Mattisu, nakon hemijskog napada na civile u Siriji u aprilu 2017. godine, naložio atentat na sirijskog predsjednika Bashara al-Assada. Mattis je saradnicima, prema pisanju Woodwarda, kazao kako je Trump na nivou učenika petog ili šestog razreda i kako ga neće poslušati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here