Red Bull Salzburg zvanično predstavio Darka Todorovića

0
202

Trostruki porvak Austrije i prošlogodišpnji polufinalist Evropske lige, Red Bull Salzburg, danas je na službenoj stranici predstavio reprezentativca Darka Todorovića, kao novo pojačanje kluba.

„Dobro došao u Salzbur Darko Todorović!“, napisano je na web stranici kluba.

Navedeno je da Todorović ima 21. godinu, da dolazi iz Slobode Tuzla i da je ugovor potpisao do 31. maja 2023. godine.

Također, da je „21. godišnji Bosanac odbrambeni igrač koji može igrati i lijevo i desno“, te da ima pet nastupa za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Sportski direktor Christoph Freund o novom igraču kaže:

„Sa Darkom Todorovićem dobili smo univerzalnog igrača koji može da igra podjednako dobro na obje strane. Također se pojačala konkurencija u defanizivnom redu.”

Todorović je objasnio razloge za promjenu kluba, kazavši da je Red Bull Salzburg veliki klub, da igra vrlo dobar nogomet, te da se oslanja na mlade igrače što ga je  opredijelilo za prelazak.

– Pratio sam naravno klub u Evropskoj ligi prošle sezone i žao mi je što su primili gol u posljednjim minutama protiv Marseillea. Siguran sam da ćemo u novoj sezoni postići ponovo dobre rezultate – kazao je Todorović.

Todorović je u red Bull Salzburg došao iz Slobode, gdje je igrao pet godina, dok je karijeru počeo u lokalnom Klubu-7. (F, mp, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here