Prva utakmica Slobode: “Plavci” pobijedili “crvene” 2:1

1
486

Dvije izabrane ekipe igrača Slobode danas su na Tušnju odigrale prvu od planirane dvije interne utakmice, na kojima trener Vlado Jagodić namjerava isprobati sve raspoložive snage, kako igrače pod ugovorom, tako i mlade, te nogometaše na probi.

„Crveni“ tim pobijedio je „plavi“ rezultatom 2:1. Strijelci su bili Ismar Tandir i Nedim Omerović, odnosno Edis Smajić za „plave“.

Trener Vlado Jagodić isprobao je 26 igrača, među kojima nije bilo jedino golmana Azira Muminovića i Darka Todorovića, koji su igrali za mladu reprezentaciju BiH, pa su dobili odmor do ponedjeljka.

Ekipa „plavih“ nastupila je u sastavu: Erić, Muratović, Salihović, Zukić, Lazevski, Grahovac, Hairlahović, Hodžić, Zilkić, Omerović i Tandir, a ulazili su i Ordagić i Kalezić.

Za „crvene“ su igrali: Hadžić, Beganović, Salkić, Mujkić, Đorđilović, Đukić, Jahić, Fazlić, Smajić, O. Stjepanović i Selamović, a igrali su još N. Stjepanović i Derdemez.

Jagodić je rekao da će u utorak, 20. juna biti odigrana druga interna utakmica, dok su za 24. i 27. jun planirane dvije pripremne nakon kojih će biti poznat spisak igrača što će otputovani na bazične pripreme u Kupres, od 29. juna do 11. jula.

Inače, saopćeno je da će se vanredna sjednica Skupštine kluba održati u ponedjeljak 19. juna u BKC-u Tuzla, počev od 18 sati. (tl – Foto: Miro Petrović)

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here