Protiv Vogošće “igra” samo pobjeda, Taylor se vraća na parket

0
542

Košarkaši OKK Slobode sutra u 3. kolu Lige za opstanak igraju izuzetno važan susret protiv Vogošće.

Iako su protiv Vogošćana u prvom dijelu prvenstva ostvarili obje pobjede, prvu sa +40 poena (107:67), a drugu u Mejdanu jedva sa dva poena razlike (90:88), u taboru Tuzlaka ovaj susret ocjenjuju jednim od najtežih u preostalom dijelu Lige za opstanak.

– Trenutno su jedan od najkvalitetnijih sastava u našoj ligi, nezgodna su, trkačka ekipa, sa nekoliko dobrih individualaca – rekao je na konferenciji za novinare Adnan Žunić, pomoćni trener OKK Slobode.

Rekao je da su svi igrači na raspolaganju, pa i Amerikanac Joseph Taylor, koji je „preskočio“ utakmicu protiv Mladosti u Mrkonjić Gradu.

Tuzlaci nemaju veliki izbor centara, pa su prinuđeni progledati Tayloru kroz prste zbog nediscipline, a sutra im je itekako potreban.

– Igrat ćemo s imperativom pobjede. Svjesni smo da u Mejdanu ne smijemo gubiti bodove, pa protiv Vogošće očekujemo pobjedu. Imaju dva dobra Amerikanca koji su se dobro uklopili u ekipu i čak donijeli prevagu na nekoliko utakmica. Očekujem podršku publike, a uime svih igrača mogu obećati angažman na visokom nivou – izjavio je košarkaš Enes Latifagić.

Utakmica OKK Sloboda – Vogošća igra se sutra od 19.30 sati.(mp, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here