Protest opozicije u Beogradu “Stop krvavim košuljama”

0
168

Protest na koji je pozvao deo opozicije okupljen u Savezu za Srbiju održava se večeras u Beogradu, a učesnici su se okupili ispred Filozofskog fakulteta, odakle su krenuli u protestnu šetnju.

Protest nazvan “Stop krvavim košuljama” organizovan je, kako je najavljeno, zbog napada na jednog od osnivača Saveza za Srbiju, lidera Levice Srbije Borka Stefanovica i dvojicu njegovih saradnika.

Osnivač Saveza za Srbiju Dragan Ðilas uoči skupa je rekao za Blic da to nije politički, već građanski protest protiv nasilja.

On i Borko Stefanović predvode kolonu demonstranata, odmah iza transparenta na kojem je ispisan naziv protesta.

Na protestu su potpredsednici Narodne stranke Nikola Jovanović i Miroslav Aleksić, lider Dveri Boško Obradović, predsjednik DS Zoran Lutovac, funkcioner DS Radoslav Milojičić Kena, predsjednik Pokreta za preokret Janko Veselinović…

Protestna šetnja ide pored Skupštine Srbije i zgrade Radio-televizije Srbije, pa nazad, Makedonskom ulicom, do Trga republike.

Nema stranačkih obilježja, a građani nose transparente “Neonaci Naprednjaci”,

“Majo, Marijane”, “Svom snagom u glavu”, “Zašto ćutiš Evropo”…

Pojedini učesnici duvaju u pištaljke.

Borko Stefanović i još dvojica stranačkih kolega napadnuti su 23. novembra u Kruševcu pred tribinu Saveza za Srbiju.

Veoma brzo uhapšeni su, kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, osumnjičeni za napad, inače trojica Kruševljana. (N.N.)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here