Prometnice i dalje blokirane, policija formirala stožer

3
553

Neke od najfrekventnijih prometnica u blizini Sarajeva, Zenice i Tuzle i dalje su blokirane u večernjim satima.

Prosvjed razvojačenih branitelja i boraca započeo je jutros, a prema informacijama BiHAMK-a promet je blokiran na raskrižju magistralnih pravaca M-4 i M-17 u mjestu Karuše, blokirana je prometnica M-17 na dionici Žepče – Zenica (u mjestu Donja Golubinja), planinski prijevoj Ivan (M-17 Sarajevo-Konjic), petlja Šićki Brod kod Tuzle, petlja Blatuša kod Zenice te Vogošćanska petlja kod Sarajeva.

Komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mevludin Halilović u izjavi za N1 kazao je kako Federalna uprava policije i županijski MUP-ovi razmatraju plan djelovanja.

– Imamo plan djelovanja, ali pošto se radi o čitavoj Federaciji, naše aktivnosti će biti usklađene s aktivnostima ostalih policijskih agencija, kantonalnih MUP-ova i Federalne uprave policije. Formiran je štab na nivou Federalne uprave policije, ja sam maloprije razgovarao s ovlaštenim predstavnikom štaba, razmijenili smo informacije. Što se tiče policije, poduzimamo mjere da ne dođe do eskalacije i narušavanja javnog reda i mira – kazao je Halilović.

Prosvjednici koji su blokirali prometnice od federalnih vlasti traže objavljivanje registra branitelja, braniteljski dodatak i ukidanje financiranja braniteljskih udruga. (Fena)

Download PDF

3 Komentari

  1. E moj Bukvarevicu, čekali ste da se ovo dogodi a imali ste vremena riješiti problem. Sjediš u toplom i poručuješ im kao da oni gledaju TV i samo čekaju kad ćeš im ti poruku poslati, majmune jedan! Sram da vas bude i tebe i onog blentana Fadila

  2. Tebe Patkoviću, nosioče Zlatnog ljiljana, može stid da bude. Novinarka koja ti postavlja pitanje, čudi se tebi i brani borce. A ti, ti osuđuješ i napadaš suborce, ostavljene i očajne, kao da si ratovao protiv njih, a ne s njima. I zbog toga nam je , kako nam je!

    • Smiješan je onaj Fadil, ali i onaj njegov Bukvarević, čovjek rodjen u Kalesiji, a odrastao nigdje. Kažu ne mogu se objaviti registri boraca radi zaštite povjerljivih podataka!? Pa kome treba zaštita podataka od onih koji su odbranili državu i omogućili buda*ama tipa Fadil – Salkica da harače po državi? Borci najbolje znaju ko je s njima bio u ratu i ne žele među uživaocima boračkih zasluga da vide mešetare, lopove, interesdžije, minder borce

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here