Principijelnost: Imamović uvijek uz “centralu” i protiv kadrova iz TK

4
776

Izbori su prošli i SDP je dobio novog/starog predsjednika. Pobijedio je sa 57,8 posto glasova Nermin Nikšić, ali ovoga puta ćemo par riječi o “tuzlanskim kadrovima”.

I ovoga puta važnu ulogu tokom izbora imao je tuzlanski gradonačelnik i siva eminencija Gradskog odbora SDP Tuzla, Jasmin Imamović.

Naime, letimična analiza pokazuje da je Imamović uvijek bio “sudbinski” vezan za “centralu” SDP-a BiH.

Kada se glasalo protiv Željka Komšića, tada važnog kadra SDP-a BiH, Imamović i njegovi poslušnici digli su, i smješkali se, ruku protiv Komšića. Koji je nakon toga napustio SDP. Bili su uz Lagumdžiju!

Kad je u februaru 2014. godine gorila zgrada općine Tuzla, Imamović je pobjegao u Sarajevo (“na važan sastanak”), prihvatio se Lagumdžijinih skuta i odatle vapio za pomoć. I dobio je – preživio je nemire! Pomogao mu je i tuzlanski Plenum, u kome je bitnu ulogu imao Edin Delić sa istomišljenicima.

Ostat će u pamćenju pretposljednji izbor predsjednika SDP-a BiH, kada je Nikšić za 9 glasova pobijedio Selima Bešlagića. I tada je Imamović svoje pobočnika usmjerio protiv svog “životnog mentora” – glasali su protiv Tuzlaka, a za Nikišića!

Tada je i službeno nastala “lukavačka inicijativa” (čitaj: frakcija). Selim je poslije napustio SDP i prešao u Našu stranku. Osipanje SDP-a se nastavilo.

To što je onomad bio protukandidat Nikšiću, i što ga je u javnim debatama žestoko napadao, ne bježeći ni od udaraca “ispod pojasa”, nije bila smetnja da se sada ponovo privoli “centrali” i Nikšiću, a protiv kandidata iz tuzlanskog kraja. Ostalo je poznato.

Edin Delić dobio je 37 posto glasova, nije prošao, zato što je tuzlanska struja svoje glasove dala Nikšiću, a ne njemu.

Igrač na kartu “centrala”, ponovo se trijumfalno smješka, kao i onomad kada je zlurado pljeskao Bešlagiću, poslije Kongresa, u trenucima kada je napuštao zgradu SDP-a BiH.

Imamovićeva igra protiv svojih partijskih drugova nije još gotova. Slijedi Kongres stranke i vidjet će se šta će “pobjegulja” smisliti da dotuče kantonalnu organizaciju koja je u očima Gradskog odbora starnke već poprimila karakteristike neprijateelja, poput SDA ili PDA.

Sve to po Imamovićevićim partijskim notama i njegovih poslušnika tipa Ilića. No, valja mu priznati da je principijelan čovjek: uvijek protiv “svojih”, a za “svoje” – iz centrale! (sa)

Download PDF

4 Komentari

  1. To govno treba izbjegavati jer smrdi.nedajte mu da ulazi u prostorije kantonslnog odbora.on protiv tuzle i tuzlaka treba smrada otjerati i sa mjesta nacelnika.zar vi bas ne vidite koliko je pogan i odvratan.sledece sto raditi je da diskredituje delica i da dodje na mjesto bijedica a u sarajevu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here