Prezentacija stipendija Vlade Francuske

0
331

Želite li svoje studiranje nastaviti u Francuskoj, 4. zemlji u svijetu po broju stranih studenata? Da li ste znali da je strani studenti u Francuskoj imaju jednaka prava kao i Francuski studenti? Da li znate koje stipendije su vam na raspolaganju?

Prezentacija o studiranju u Francuskoj i stipendijama Vlade Francuske održat će se 21. novembra u 12h u Amfiteatru A2 Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Ambasada Francuske u BiH otvorila je 30. oktobra konkurs za stipendije Mastera 2 i Doktorat. Stipendije nisu rezervisane samo za studente koji govore francuski jezik jer francuski univerziteti nude i brojne programe na engleskom. Ove stipendije u vrijednosti od nekoliko hiljada eura pokrivaju troškove školarine kao i troškove života. Rok za predaju prijava je od 30. oktobra 2017. do 19. januara 2018.

Obrasci za prijavu, pojašnjenja u vezi sa studiranjem u Francuskoj i stipendijama kao i iskustva bivših stipendista mogu se naći na web stranici Ambasade Francuske: http://www.ambafrance-ba.org/Stipendije-francuske-vlade

Za sve informacije kontaktirajte Ured Campus France BiH: Campusfrancesarajevo@campusfrance.org

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here