Predsjedništvo SDP-a BiH nije donijelo stav oko formiranja vlasti u TK

0
141

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) BiH danas je na sjednici osudilo, kako su naveli iz te stranke “perfidnu kampanju koju pojedini centri moći i mediji vode protiv SDP-a BiH, sa namjerom podrivanja Bosanskohercegovačkog bloka i pozicija partije unutar njega”.

– Medijski spinovi, izmišljene konstrukcije i tračevi su samo nastavak specijalnog rata koji se mjesecima vodi protiv SDP-a i njegovih zvaničnika – navodi se u saopćenju SDP-a.

Na sjednici su razmatrani zaključci sjednice proširenog Kantonalnog odbora SDP Tuzlanskog kantona, kojima se traži od Predsjedništva i Glavnog odbora stranke, da u slučaju blokade političkih procesa zbog neuspostavljanja nove skupštinske većine i nemogućnosti formiranja Vlade Tuzlanskog kantona, uzmu u obzir specifičnu društveno-političku situaciju u ovom kantonu, oko formiranja vlasti.

Imajući u vidu da odluke Glavnog odbora SDP-a mogu samo revidirati njegovi članovi, Predsjedništvo o tome nije donosilo stav, nego će to odlučiti članovi Glavnog odbora na sljedećoj sjednici tog organa. (Press SDP BiH)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here