Predsjedništvo SDP-a BiH nije donijelo stav oko formiranja vlasti u TK

0
169

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) BiH danas je na sjednici osudilo, kako su naveli iz te stranke “perfidnu kampanju koju pojedini centri moći i mediji vode protiv SDP-a BiH, sa namjerom podrivanja Bosanskohercegovačkog bloka i pozicija partije unutar njega”.

– Medijski spinovi, izmišljene konstrukcije i tračevi su samo nastavak specijalnog rata koji se mjesecima vodi protiv SDP-a i njegovih zvaničnika – navodi se u saopćenju SDP-a.

Na sjednici su razmatrani zaključci sjednice proširenog Kantonalnog odbora SDP Tuzlanskog kantona, kojima se traži od Predsjedništva i Glavnog odbora stranke, da u slučaju blokade političkih procesa zbog neuspostavljanja nove skupštinske većine i nemogućnosti formiranja Vlade Tuzlanskog kantona, uzmu u obzir specifičnu društveno-političku situaciju u ovom kantonu, oko formiranja vlasti.

Imajući u vidu da odluke Glavnog odbora SDP-a mogu samo revidirati njegovi članovi, Predsjedništvo o tome nije donosilo stav, nego će to odlučiti članovi Glavnog odbora na sljedećoj sjednici tog organa. (Press SDP BiH)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here