Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković danas u Žepču, Tuzli i Orašju

0
565

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković boravit će danas u posjeti Bosni i Hercegovini, a tom prilikom će posjetiti Žepče, Tuzlu i Orašje gdje će razgovarati s predstavnicima državnih i lokalnih vlasti o razvojnim projektima koje sufinansira Vlada Republike Hrvatske, javlja Anadolu Agency (AA).

Tokom posjeta uz predsjednika Vlade Republike Hrvatske bit će i Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

U ranim poslijepodnevnim satima predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković u Žepču će se sastati s načelnikom Općine Žepče Matom Zovkom.

Također, posjetit će Katolički školski centar “Don Bosco”.

Nakon Žepča, predsjednik hrvatske Vlade otputovat će u Tuzlu gdje će obići gradilište Hrvatskoga kulturnog centra “Sv. Franjo” u Tuzli (Franjevačka), za čiju je izgradnju dio sredstava izdvojila i Vlada Republike Hrvatske.

Izgradnja Hrvatskoga kulturnog centra u Tuzli dobit će se prostor koji bi zadovoljio potrebe kulturnih manifestacija koje organizira Franjevački samostan.

Plenković če obići i školski “etno kutak” Katoličkoga školskog centra u Tuzli, nakon čega će se susresti s članovima Koordinacije hrvatskih i katoličkih udruga Tuzlanske županije te predstavnicima Hrvata iz društvenog, političkog, gospodarskog i kulturnog života Tuzle.

U Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Tuzli predsjednik hrvatske Vlade sastat će se s generalnim konzulom Ivanom Bandićem i djelatnicima Generalnog konzulata Republike Hrvatske.

U večernjim satima predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković prisustvovat će u Orašju svečanom otvorenju “22. Dana hrvatskoga filma”, čiji je pokretač i dugogodišnji organizator velikan hrvatske filmske scene, glumac Ivo Gregurević.

Kako je istaknuto iz Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, Republika Hrvatska kroz svoje institucije, a u suradnji s predstavnicima hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, snažno podupire ključne društvene, kulturne i gospodarske aspekte života Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Uz predsjednika hrvatske Vlade bit će državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić, te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.(aa,tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here