Predloženo produženje kolektivnih ugovora za osnovno i srednje obrazovanje TK

0
346

Vlada Tuzlanskog kantona prihvatila je tekst sporazuma o produženju važenja kolektivnih ugovora za djelatnost osnovnog i srednjeg obrazovanja u Tuzlanskom kantonu, te ovlastila premijera Kantona da uime Vlade potpiše sporazume.

Sporazumima je predviđeno produženje važenje kolektivnih ugovora za ove djelatnosti u Tuzlanskom kantonu na period od dvije godine.

Na vanrednoj sjednici Vlada TK je danas dala saglasnosti na pravilnike o unutrašnjoj organizaciji u ministarstvima – obrazovanja i nauke, za kulturu, sport i mlade , te privrede, kao Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja.

Radi se dokumentima neophodnim za rad i funkcionisanje novih ministarstava, koja su formirana nakon rekonstrukcije Vlade Tuzlanskog kantona.

Naime, bivše Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta je razdvojeno na Ministarstvo obrazovanja i nauke i Ministarstvo kulture sporta i mladih, dok su Ministarstvo razvoja i poduzetništva i Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva spojena u jedno Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona.

Također, Kantonalna direkcija robnih rezervi prestala je da funkcioniše kao samostalna upravna organizacija i nastavlja sa radom kao upravna organizacija u sastavu Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja, te je zbog toga urađena izmjena i dopuna postojećeg pravilnika Ministarstva.

Na kraju, Vlada je današnjim zaključkom definirala da će Ministarstvo privrede nastaviti svoj rad u poslovnim prostorijama u kojima je do sada bilo smješteno Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva, a Ministarstvo za kulturu, sport i mlade će biti smješteno u prostorijama koje je do sada koristilo Ministarstvo za razvoj i poduzetništvo.

Ministar za kulturu, sport i mlade, koji je do sada obnašao funkciju ministra industrije, energetike i rudarstva je zadužen da u prostorijama sadašnjeg Ministarstva privrede oslobodi i osigura dovoljan dio kancelarijskog prostora za smještaj i rad zaposlenika Ministarstva privrede.

Novoimenovani ministar privrede je zadužen da, kao bivši ministar razvoja i poduzetništva, preuzimanjem dijela zaposlenika iz tog ministarstva oslobodi dovoljan dio kancelarijskog prostora za smještaj zaposlenika Ministarstva za kulturu, sport i mlade.

Ured za zajedničke poslove kantonalnih organa je zadužen da osigura prostorije za smještaj dijela svojih zaposlenika, saopćeno je iz Odjela za informisanje Vlade TK. (f, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here