Pred početak prvenstva razišli se Jedinstvo i trener Lukić!

0
423

Osam dana prije početka prvenstva u Premijer ligi BiH, rukometašice tuzlanskog Jedinstva ostale su bez trenera.

Kako naš portal saznaje, jutros je održan sastanak čelnika kluba i trenera Dragana Lukića, na kojem je dogovoren sporazumni raskid ugovora.

– Trener Lukić iz porodičnih razloga ne može dalje voditi Jedinstvo. Uvažili smo njegove razloge i razišli smo se na fin način. Obećao je da će, kad god bude u prilici, doći u Tuzlu i pomoći u radu sa našim mladim igračicama kako bi brže napredovale i došle do seniorske ekipe – izjavio je za Fenu predsjednik Skupštine Jedinstva, Zvjezdan Karadžin.

Razlaz uoči početka prvenstva, prema nezvaničnim informacijama, potaknut je i slabim rezultatima ekipe u pripremnom razdoblju.

Jedinstvo je odigralo šest utakmica i sudjelovalo na turnirima u Osijeku i Rumi, a zabilježilo je samo jednu pobjedu, remi i četiri poraza.

Da nešto ne štima u ekipi svjedoči i informacijama da će čelnici kluba tokom dana obaviti razgovor sa svim igračicama, posebno onim koje su došle pred početak priprema, a moguće je da će i s nekim od njih raskinuti ugovor.

Karadžin je rekao da će ekipu do dalje voditi bivša igračica i članica stručnog štaba Zalkida Suhi, a da će u međuvremenu razgovarati s bivšim trenerom Elmirom Grabčanovićem, kako bi ponovo preuzeo Jedinstvo.(tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here