Pozorište mladih: “S druge strane ulice” sutra u Tuzli

0
159

Udruženje “Mladi Tuzle” Tuzla i Pozorište mladih Tuzle kroz rad sa grupama djece i mladih redovno radi na prepoznavanju aktuelnih problema u zajednici, te o tome radi istraživanje, a potom pisanje scenarija i pripreme pozorišnih predstava gdje se, jezikom umjetnosti i omladinskim angažmanom, doprinosi poboljšanju uslova življenja u zajednici.

Tako je tokom 2007. godine nastala predstava ” S druge strane granice” u okviru projekta „Socijalna uključenost – pravo, a ne privilegija“ finansiranog u okviru šireg projekta SoRi koji sprovodi GIZ a kojeg je implementiralo Udruženje „Zemlja djece u BiH“ . Ove, 2018. godine ista je obnovljena iz potrebe da se kroz dramski odgoj o problemu odlaska iz BiH nastavi govoriti širom BiH.

Radnja predstave smještena je u azilantski centar u Njemačkoj te nas kroz istinite priče naroda sa ovih prostora, informiše, edukuje, usmjerava, upozorava, ali i preispituje razloge masovnog odlaska u Njemačku. Režiju za predstavu potpisuju Adnan Mujkić i Nadina Zubčević, a u predstavi igraju Emir Ibrahimović, Maida Hamzić, Adnan Džekić, Dino Subašić, Melisa Musić, Denisa Subašić, Sanja Vuleta, Haris Begić, Evel Islamović, Ajla Mušanović, Edin Džaferović, Muhamed Delić, Edin Džaferović i Ajla Mandalinić.

Nakon izvođenje u Brčkom i Živinicama, za ponedjeljak, 5.11.2018. godine u 19.30h zakazano je izvođenje predstave na sceni Dvorane “Kaleidoskop”.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here