Poznato gdje se mogu nabaviti ulaznice za rukometnu utakmicu u Tuzli između BiH i Češke

0
597

Počela je prodaja ulaznica za kvalifikakcioni susret za EP rukometnih reprezentacija BiH i Češke, koji se igra u Tuzli 27. oktobra, saznaje Fena.

Prema riječima Alije Hasića, člana Rukometnog saveza TK, ukupno je za A i B tribinu dvorane Mejdan u prodaju pušteno 2.740 ulaznica od kojih će 2.000 biti distribuirano u Tuzli, dok će 740 ulaznica biti u prodaji putem partnera RS BiH. Savez će distribuirati i izvjestan broj ulaznica i za teleskope.

Cijena ulaznica za A i B tribinu iznosi 10 maraka. U Tuzli se ulaznice mogu nabaviti na štandu Mido shop na tuzlanskom Korzu i u kancelariji RS TK u dvorani Mejdan.

Kvalifikacije za Evropsko rukometno prvenstvo 2020. godine počinju 24. oktobra. Dan kasnije reprezentacija BiH igra prvi susret u Minsku protiv Bjelorusije, a tri dana poslije s Češkom.

Izabranici Bilala Šumana pripremat će se za prve kvalifikacijske mečeve u Tuzli, a dolazak je najavljen za 21. oktobar.

-Reprezentacija dolazi na pripreme 21. oktobra, a dva dana poslije putuje u Minsk. Protiv Bjelorusije igramo 25. oktobra (18 sati). Dan poslije „zmajevi“ se u Tuzlu, gdje 27. oktobra igramo protiv Češke (20 sati). Česi su najavili dolazak 26. oktobra – izjavio je Hasić za Fenu.

Tuzla će biti domaćin i preostale dvije utakmice reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. S Finskom se igra 13. aprila, a s Bjelorusijom 12. juna iduće godine. (mp – Foto: MIro Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here