Poznati detalji hapšenja policajaca MUP – a Tuzlanskog kantona

0
334

Dva pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona uhapšena su jučer zbog sumnje da su počinili krivična djela primanja dara ili drugih oblika koristi u sticanju sa krivičnim djelom falsifikovanje službene isprave.

Nakon višemjesečene istrage, u akciji kodnog naziva „DAR“, sprovedenoj jučer u Tuzli, u ulici I Inžinjeriske brigade, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK-a u saradnji sa službenicima Federalne uprave policije i Kantonalnog tužilaštva TK-a, postupajući po Naredbi Općinskog suda Tuzla, izvršili supretres pmv „Reno Megan“ vlasništvo MUP-a TK-a kao i dva policijska službenika.

Prilikom pretresa su pronađeni predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela propisanih KZ FBiH. Nakon pretresa, oduzeta je sloboda policijskim službenicima E.T. i S.I. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Primanje dara ili drugih oblika koristi“ u sticaju sa krivičnim djelom „Krivotvorenje službene isprave“, „Produženo krivično djelo“.

Po završetku kriminalističke obrade policijski službenici će uz Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu biti predati Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje, saopćeno je iz MUP-a TK. (rts)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here