Pozitivna atmosfera na treningu bh. kadeta koji sutra igraju s Ircima

0
322

Kadetski nogometni reprezentativci BiH danas su u Lafborou obavili trening, posljednji pred meč trećeg kola grupe C Evropskog prvenstva protiv Republike Irske.

Na treningu je prevladavala pozitivna atmosfera, što je potvrdio i selektor Zoran Erbez.

– Osjeti se da smo dosta svježi i radili smo u lijepom ambijentu. Ekipa je spremna za sutrašnji meč koji će sigurno biti težak i zahtjevan. Momci su raspoloženi i nadamo se dobroj igri, a na koncu i dobrom rezultatu. Svaka ekipa na Euru je kvalitetna i šta god da se sutra desi, neće biti neuspjeh. Mi ćemo se maksimalno potruditi da prođemo dalje, a nakon današnjeg treninga primjeti se da je ekipa svježa i spremna za sutrašnji izazov – rekao je Erbez.

Utakmica Bosna i Hercegovina-Republika Irska će biti odigrana sutra na stadionu “St. George’s Park” u Burtonu koji se nalazi u sklopu Trening centra engleske fudbalske asocijacije. Stadion može da primi svega 500 gledalaca i najmanji je od svih na kojim se igra Evropsko prvenstvu, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Reprezentaciji Bosne i Hercegovine za plasman u četvrtfinale je neophodna pobjeda protiv Irske zbog slabije gol-razlike.

Utakmica BiH – Republika Irska igra se u 14 sati, kao i duel Belgija – Danska.

Trenutna tabela:
Belgija 6 (6:0)
Republika Irska 3 (1:2)
BiH 3 (3:6)
Danska bez bodova (2:4) (tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here