Požari u Srbiji, jak vjetar pravi probleme

0
426

Na području Zlatiborskog okruga od izbilo je više od 50 požara, a vatrogasci imaju posla i na području Čačka, Gornjeg Milanovca, Lučana i Ivanjice.

Požare je uglavnom izazvalo varničenje žica na niskonaponskoj mreži, usljed jakog vjetra koji duva od podne.

Na području Zlatibora ugrožene su i neke kuće, a najkritičnije je na području Arilja, gdje se jedan požar proširio i sa teritorije Bosne i Hercegovine, javlja Glas zapadne Srbije.

Varničenje žica na niskonaponskoj mreži uzrok je i više požara na području Čačka, Gornjeg Milanovca, Lučana i Ivanjice gde vatrogasci imaju pune ruke posla.

Vatra se u nekim mjestima približila i kućama, a na terenu su svo ljudstvo i mehanizacija.

Više požara izbilo je na nekoliko lokacija u Ivanjici, gdje pored vatrogasaca požare gase i građani.

“U mjestu Lučka reka gore pašnjaci, malinjaci i voćnjaci. Vjetar je toliko bio jak da se plamen u roku od nekoliko sekundi širio i do 30 metara”, rekao je za “Glas zapadne Srbije” zamjenik predsjednika opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Prema njegovim riječima, taj požar je lokalizovan. U pomoć vatrogascima su pritekli i radnici javnih preduzeća i mještani, a jedan policajac je povrijeđen.

Požari su izbili i na Gradini, Cerovi, kao i na Goliji. U mjestu Bele vode izgorjela je štala.

Jak olujni vjetar praćen kišom za samo desetak minuta zahvatio je Šabac, Novi Sad, Rumu i Sremsku Mitrovicu. Nevrijeme sa kišom pogodilo je i Beogra, a među povrijeđenima je i jedno dijete. (N.N.)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here