Video/Požar u Hidroelektrani kod Dubrovnika – Jedan radnik mrtav, prekinuta potraga za nestalom dvojicom: “Sve je puno otrova”

0
162

Jutros je oko 9:30 sati izbio požar u Hidroelektrani Dubrovnik u mjestu Plat, javljaju dubrovački mediji. Na intervenciju su izašli JVP Dubrovački vatrogasci, DVD-ovi Konavle i Župa dubrovačka te DIP Dubrovnik.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kako je potvrđeno Hini, prije požara se dogodila eksplozija, ali uzrok požara još uvijek nije poznat. U trenutku izbijanja požara u hidroelektrani su bila devetorica radnika. Šestorici je ukazana liječnička pomoć, a za trojicom se tragalo unutar hidroelektrane.

Vatrogasci su se satima probijali do izvora požara, ali i do trojice radnika zarobljenih unutra. Osim vatrogasaca, do njih su se probijali i ronioci. Nakon gašenja požara, vatrogascima je potragu za radnicima otežavao gusti dim.

Načelnik PU dubrovačko-neretvanske, Ivan Pavličević, rekao je kako su tri osobe za kojima se traga uzele zaštitnu opremu i da se njome koriste, ali i kako je pitanje koliko će ona moći izdržati.

Nedugo nakon 14 sati objavljeno je kako je pronađeno tijelo jednog od trojice nestalih radnika.

Tri osobe su prevezene u bolnicu s lakšim ozljedama, tri osobe su primile liječničku pomoć na terenu, dok se za tri osobe još uvijek traga, potvrđeno je Hini od ravnateljice Hrvatskog zavodu za hitnu medicinu Maje Grbe-Bujević. Vatrogasci su se satima probijali do izvora požara, dok su ronioci ušli u tunel koji vodi do hidroelektrane u potrazi za tri nestale osobe unutar hidroelektrane.

Oko 14 sati pronađeno je tijelo jednog od tri nestala radnika.(ip,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here