Požar na Čiovu: “Gorjelo je na 10 metara od zgrada”

0
463

Kako javlja Dalmacija Danas, gori u naseljenom području. Na požarište su upućena dva helikoptera iz Divulja, ali i kanader. Gori na području Mastrinke.

Čitateljica portala Dalmacija Danas kaže da su oko požara kuće. Gorjelo je oko 10-20 metara od kuća.

“Stranci su bižali iz apartmana, ljudi su iznosili plinske boce iz kuće šta dalje od vatre”, kaže čitateljica.

“Gori već sat vremena. Na dva mista gori koliko sam vidjela. Gasi helikopter i 5 vozila koje sam čula na putu do tamo. U blizini kuća i stambenih zgrada!”, javila je Indexu čitateljica.

“Zračne snage su mobilizirane, a na terenu je velik broj vatrogasaca. Požar je pod kontrolom”, kazao je za Index glavni vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije Dražen Glavina.

“Protupožarni avioni Canadair CL 415 i Airtractor AT-802 Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO)angažirani su danas, u subotu, 29. srpnja 2017. godine na gašenju požara na Čiovu kod Trogira.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 135 požara (50 u Šibensko-kninskoj, 45 u Splitsko-dalmatinskoj, 30 u Zadarskoj, osam u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj županiji i Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 1070 sati naleta, pri čemu je izbačeno više od 35 000 tona vode te je prevezeno 211 vatrogasca i vojnika i 27 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta”, priopćili su iz MORH-a.(ip,tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here